Sirhan Sirhan komt aan bij de hoorzitting waarin zijn verzoek om voorwaardelijke vrijlating wordt behandeld. (27/08/2021)
Volledig scherm
Sirhan Sirhan komt aan bij de hoorzitting waarin zijn verzoek om voorwaardelijke vrijlating wordt behandeld. (27/08/2021) © AP

Moordenaar van Robert Kennedy komt na 53 jaar mogelijk vrij: “Ik ben niet meer dat jonge impulsieve kind van toen”

UPDATESirhan Sirhan, de man die veroordeeld is voor het doodschieten van Robert F. Kennedy, maakt na 53 jaar in de cel kans op voorwaardelijke vrijlating. Op vrijdag maakte een justitiecommissie in Californië bekend dat de 77-jarige Sirhan zijn vrijheid voorlopig terug kan krijgen. 

15 reacties

 • Chris Verberne

  1 jaar geleden
  Hij ziet het verkeerde van zijn daad in en heeft er oprechte spijt van. 53 jaar is een lange straf. Ook de familie Kennedy is akkoord met zijn vrijlating. Wie zonder zonde is werpe de eerste steen... juist ja, de stenen liggen nog allemaal op hun plaats. Laat ons ook de haat begrijpen van de Palestijnen tegenover Israel. Hou zou jij je voelen als ze plots je onschuldig kind van 8 zomaar doodschieten omwille van afkomst? Geloof mij haat en verdriet is over ter wereld hetzelfde.
 • Leopold Vanhoof

  1 jaar geleden
  Ik hoop dat hij nooit meer vrij komt.
 • Dirk Seye

  1 jaar geleden
  Als twaalfjarige heb ik die zomernacht dat de moord op Robert Kennedy op het BRT-nieuws kwam in mijn bed tranen van verdriet en ontzetting gehuild. Dit kon toch niet waar zijn? Toch niet weer ? Allerhande theorieën zijn nadien verschenen, cruciaal bewijs werd vernietigd, nooit kan de waarheid nog achterhaald worden. Als de zoon van RK mededogen pleit, wie zijn wij dan? Wraak is nooit een goede raadgever.
 • leen hanssens

  1 jaar geleden
  Kan die mens, op die leeftijd, zich nog aanpassen aan de huidige wereld?
 • FRANS HELLYN

  1 jaar geleden
  Nooit meer loslopen moet het zijn!! Christine Vanneste