De aanpassing van de kredietwaardigheid komt er nadat de Europese Commissie van Italië "verduidelijkingen" heeft geëist over de begroting voor 2019. Links de Italiaanse minister van Economische Zaken en Financiën Giovanni Tria en rechts EU-commissaris voor Economie en Geldzaken Pierre Moscovici.
Volledig scherm
De aanpassing van de kredietwaardigheid komt er nadat de Europese Commissie van Italië "verduidelijkingen" heeft geëist over de begroting voor 2019. Links de Italiaanse minister van Economische Zaken en Financiën Giovanni Tria en rechts EU-commissaris voor Economie en Geldzaken Pierre Moscovici. © EPA

Moody's verlaagt kredietwaardering Italië na Europese kritiek op begroting

Ratingagentschap Moody's heeft gisterenavond bekendgemaakt dat het de kredietwaardigheid van Italië verlaagt. Moody's is ongerust dat de schuld de komende jaren zou stabiliseren in plaats van afnemen. 

11 reacties

 • Jef Heffens

  4 jaar geleden
  De huidige regering in Italië is zijn eigen economie aan het ondermijnen. Het zal daarna ook de schuld zijn van Europa zeker? Een goed industrieel apparaat en een goed draaiende economie is nog altijd de onmisbare basis voor welvaart maar voor Socialisten, Groenen en Populisten is dat blijkbaar niet zo.
 • sven bellekens

  4 jaar geleden
  Waarom hier niet? Omdat de overheid schulden kan blijven opbouwen op onze kap. De belg is rijk en bezit vastgoed. Dus in het ergste geval belasten ze ons nog een pak meer en betalen ze zo hun schulden terug..
 • Geert Landsman

  4 jaar geleden
  Als overheden zouden stoppen met meer uitgeven dan ze binnenkrijgen dan spelen die beoordelingen helemaal geen rol. Lenen kost geld, heel veel geld!
 • stan mestach

  4 jaar geleden
  Viva Italia weg met Europa
 • Valentijn Jacobs

  4 jaar geleden
  Bewust doet Europa de rating zakken, nadien zullen ze miljarden krijgen maar ze moeten eerst hun stemgedrag aanpassen, zie Giekenland, ze noemen dit ook nog het manipuleren van de stemgang. Het slinkse en linkse Europa speelt baas over 28 landen, er wordt al geroepen Verhofstadt for president, we zijn echt goed bezig.