Ons land wil af van de mondmaskerplicht tegen september, ook op scholen, zo lijkt het.
Volledig scherm
Ons land wil af van de mondmaskerplicht tegen september, ook op scholen, zo lijkt het. © Photo News

Mondmaskerplicht op de schop in Nederland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk - Annelies Verlinden wil leerlingen zonder mondkapje op school in september

Mondkapjes hoeven niet meer vanaf 26 juni in Nederland, behalve dan op het openbaar vervoer en op het vliegveld. Dat adviseert het Outbreak Management Team (OMT) aan het Nederlandse kabinet, schrijft RTL Nieuws. In Frankrijk is een gelijkaardige afschaffing van de mondmaskerplicht sinds gisteren al een feit. Ook Italië en Oostenrijk willen volgen. De reden daarvoor is de gunstige evolutie van de coronacijfers. Ons land lijkt voorlopig de mondmaskerplicht pas in september te willen lossen. Vandaag is er een Overlegcomité gepland.

15 reacties

 • Annette Van Meervelde

  1 maand geleden
  Wat nut heeft een MM in een open ruimte ?????? gelukkig moeten wij in het centrum hier het niet meer dragen.......... schaf het overal af.
 • Bernadette Stouten

  1 maand geleden
  De mensen schaffen dat zelf wel af. Voor mij mag het zeker nog blijven.
 • Victor Coekaerts

  1 maand geleden
  Wij toch ook he Verlinden? Zijn die kleine kindjes dan supermensjes? Vanaf september geen maskers meer op tram, in groepen, in lokalen. Wat is het verschil met klassen waar iedereen zich aan elkaar soms vastklampt. Worden we dan echt een tweesporenbevolking voor uw wetten?
 • Sofie Maelfeyt

  1 maand geleden
  Ik hoop vurig dat de mondmaskerplicht op 1 september niet meer van tel is. Eén schooljaar constant die ondingen moeten aanhouden is meer dan genoeg! Werkplezier 0/10. De maatregelen mogen in het onderwijs niet strenger zijn dan in de rest van de samenleving.
 • Louis Vanarwegen

  1 maand geleden
  De meeste ouderen zijn niet en meest kwetsbare zijn nog niet volledig gevaccineerd, de meeste hebben Astra Zenica gekregen en vele zijn nog wachtende op hun 2 de prik, deze zijn maar een beetje beschermd, daar denkt men niet aan, alleen aan vrijheid, nog zeker eind juli tot de laatste oudere of kwetsbare volledig beschermt zijn