Volledig scherm
© AFP

Mondmasker wordt verplicht in heel Parijs

BuitenlandDe Franse premier Jean Castex heeft donderdag aangekondigd dat het dragen van een mondmasker vanaf morgenvroeg 8 uur wordt verplicht op het hele grondgebied van Parijs. Wie zich niet aan de regel houdt, riskeert een boete van 135 euro.

 1. Terrorist Nice is Tunesiër van 21 die als vluchteling Europa binnenkwam via Lampedusa
  UPDATE

  Terrorist Nice is Tunesiër van 21 die als vluchte­ling Europa binnenkwam via Lampedusa

  De dader die donderdag in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek van Nice drie mensen vermoordde, is de 21-jarige Tunesiër Brahim A. Hij zou eind vorige maand via het Italiaanse Lampedusa Europa zijn binnengekomen als vluchteling. Hij had papieren van het Italiaanse Rode Kruis bij zich. Brahim A. werd neergeschoten door de politie en naar het ziekenhuis overgebracht. Hij verkeert niet in levensgevaar. Ook een 47-jarige man die de avond tevoren nog contact zou hebben gehad met Brahim A. is aangehouden.
 2. Duitsland wil grote bijeenkomsten langer verbieden en 50 euro boete voor niet dragen mondmasker
  Buitenland

  Duitsland wil grote bijeenkom­sten langer verbieden en 50 euro boete voor niet dragen mondmasker

  Het toenemend aantal coronabesmettingen noopt Duitsland tot een aanscherping van de maatregelen. De regering in Berlijn wil een minimumboete van 50 euro voor het niet respecteren van de mondmaskerplicht en grote evenementen zouden alvast tot eind dit jaar verboden worden, zo blijkt donderdagochtend uit regeringsdocumenten voor het overleg van de federale regering met de deelstaten.
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk