Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © thinkstock

Mogelijke doorbraak in Amerikaanse moordzaak van ‘de jongen in de doos’ na 65 jaar

Na 65 jaar zou er een doorbraak kunnen zijn in een onopgeloste Amerikaanse moordzaak, die bekendstaat als ‘de jongen in de doos’. De politie heeft het lichaam van het kind geïdentificeerd dat in 1957 teruggevonden werd in een kartonnen doos in een destijds landelijk gebied buiten Philadelphia. Dat melden de Amerikaanse televisiezenders ‘CBS3' en ‘NBC10' woensdag (plaatselijke tijd) op basis van politiebronnen.

 1. Weten ouders van Ingrid Caeckaert (26) meer over mysterieuze cold case? Auteur Piet Baete stelt openlijk de vraag, nabestaanden ontzet: “Wil hij zo boeken verkopen?”
  PREMIUM
  Knokke-Heist/Maldegem

  Weten ouders van Ingrid Caeckaert (26) meer over mysterieu­ze cold case? Auteur Piet Baete stelt openlijk de vraag, nabestaan­den ontzet: “Wil hij zo boeken verkopen?”

  31 jaar na de brutale moord op Ingrid Caeckaert (26) werpt analist Piet Baete in een boek een nieuw licht op de zaak. De misdaadauteur groeide op in Knokke-Heist en stond op de dag van de moord nieuwsgierig te kijken hoe de speurders de eerste vaststellingen deden. In ‘Ontmasker de leugenaar’ wijst Baete op de rol van Georges Caeckaert (86) en Marie-Josephe Vereecke (81), de ouders van het slachtoffer, en meer bepaald op de waarachtigheid van hun verklaringen. Een nieuw spoor? Ingrids ouders reageren onthutst. “We zijn hier kapot van...”
 2. Moordenaar maakt TikTok-filmpjes met nieuwe kleren op oprit van slachtoffer

  Moordenaar maakt Tik­Tok-film­pjes met nieuwe kleren op oprit van slachtof­fer

  Bovenstaande beelden tonen hoe Mohammed El-Abboud (28) pronkt met zijn nieuwe kleren op TikTok. Die heeft hij net gekocht door de auto van Louise Kam te verkopen nadat hij de dame om het leven bracht met zijn handlanger. Hij maakt de beelden in het Engelse Hertfordshire, op de oprit van zijn slachtoffer. Het duo probeerde Kam eerst op te lichten, maar toen dat fout liep, doodden ze de 71-jarige vrouw. El-Abboud en zijn handlanger worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 35 jaar.
 3. Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken stelt bezoek aan China uit wegens incident met ballon

  Amerikaan­se minister van Buitenland­se Zaken stelt bezoek aan China uit wegens incident met ballon

  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zijn bezoek aan Peking uitgesteld. Blinken zou de eerste Amerikaanse buitenlandminister zijn die de stad bezoekt sinds 2018. Door het voorval met de vermeende spionageballon zal dat bezoek voorlopig niet doorgaan. De Chinezen ontkennen echter dat het om een spionageballon zou gaan. Volgens hen is het object bedoeld voor meteorologische en andere wetenschappelijke doeleinden. Het land betreurt dat de ballon het Amerikaanse luchtruim is binnengedrongen.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. 16 jaar geleden vonden Nederlandse kinderen dode baby in vijver. Nu is mogelijke moeder aangehouden
  Buitenland

  16 jaar geleden vonden Nederland­se kinderen dode baby in vijver. Nu is mogelijke moeder aangehou­den

  Nederlandse speurders hebben misschien een doorbraak geforceerd in een 16 jaar oude cold case. Mogelijk hebben ze de moeder van Sem Vijverberg gearresteerd, de pasgeboren baby die in 2006 door drie spelende kinderen werd aangetroffen in een vijver in de Nederlandse stad Doetinchem. “We vermoeden dat de vrouw de moeder is van Sem Vijverberg”, zegt politiewoordvoerder Marél Steenbergen. De gearresteerde vrouw wordt ervan verdacht de baby te hebben gedood en het lichaam te hebben achtergelaten.
 3. Eigenaars Londense luxeflats winnen privacyzaak voor hoogste gerechtshof: “Honderdduizenden bezoekers van Tate Modern kijken binnen bij ons”

  Eigenaars Londense luxeflats winnen privacy­zaak voor hoogste gerechts­hof: “Honderd­dui­zen­den bezoekers van Tate Modern kijken binnen bij ons”

  De eigenaars van vier luxeflats in Londen - waar je al snel meer dan 2 miljoen euro voor moet neertellen - voelen zich bespied door de “honderdduizenden” museumbezoekers op het uitkijkplatform van het beroemde Tate Modern. Het Britse opperste gerechtshof geeft ze nu in beroep gelijk en verwijst de zaak terug naar het Hooggerechtshof.