Eerstejaarsstudente Tanja Groen verdween in 1993 na een feestje in Maastricht.
Volledig scherm
Eerstejaarsstudente Tanja Groen verdween in 1993 na een feestje in Maastricht. © anp

Mogelijk nieuwe zoektocht naar vermiste Nederlandse studente Tanja Groen

Nieuw en recent onderzoek heeft enkele plekken op de Strabrechtse Heide bij Heeze (Noord-Brabant) opgeleverd waar mogelijk de stoffelijke resten van de vermiste Tanja Groen begraven kunnen zijn. Het Nederlandse Openbaar Ministerie en de politie zijn hierover geïnformeerd door rechtspsycholoog Peter van Koppen na onderzoek door wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Dat heeft het OM in Maastricht maandagmiddag gezegd naar aanleiding van berichtgeving in ‘De Telegraaf’ en ‘De Limburger’.

 1. Federale regering neemt verdere maatregelen tegen verblijfsfraude met schijnrelaties en schijnerkenningen

  Federale regering neemt verdere maatrege­len tegen verblijfs­frau­de met schijnrela­ties en schijner­ken­nin­gen

  De federale regering neemt verdere maatregelen om fraude tegen te gaan met schijnrelaties en -erkenningen om op die manier verblijfsrecht in ons land te krijgen. Ze heeft daarvoor vrijdag een koninklijk besluit van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) goedgekeurd. Zodra iemand eenmaal probeert een schijnrelatie af te sluiten, wordt dat geregistreerd en zichtbaar voor alle bevoegde instanties.
 2. PORTRET. Peter R. de Vries: de misdaadjournalist die cold cases oplost alsof het niets is: “Al die bedreigingen maken me echt geen flikker uit”
  PREMIUM

  PORTRET. Peter R. de Vries: de misdaad­jour­na­list die cold cases oplost alsof het niets is: “Al die bedreigin­gen maken me echt geen flikker uit”

  Er hing een aura van onaantastbaarheid rond hem, maar Peter R. de Vries (64) is dan toch kwetsbaar: dinsdagavond kreeg de meest flamboyante misdaadverslaggever van Nederland in Amsterdam een kogel door het hoofd. Een portret van een man die zo graag de rebel uithangt, de politie de loef afsteekt en cold cases oplost alsof het niets is.