Het popfestival Back To Live op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. Het event viel onder een reeks van proefevenementen waarbij Fieldlab onderzoekt hoe grote evenementen veilig kunnen plaatsvinden in coronatijd.
Volledig scherm
Het popfestival Back To Live op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. Het event viel onder een reeks van proefevenementen waarbij Fieldlab onderzoekt hoe grote evenementen veilig kunnen plaatsvinden in coronatijd. © ANP

Mogelijk 16 besmettingen tijdens proeffestivals in Nederland en 3 bij duel Oranje met Letland

Er zijn mogelijk 16 mensen besmet geraakt met het coronavirus tijdens proeffestivals in Nederland, blijkt uit vrijdag gepresenteerde cijfers. Rondom de WK-voetbalwedstrijd tussen Nederland en Letland in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam zijn drie mogelijke besmettingen vastgesteld. In het voetbalstadion zaten op 27 maart in het kader van de zogenaamde Fieldlab-experimenten liefst 5.000 toeschouwers.

7 reacties

 • Regina Blanckaert

  4 weken geleden
  Die testen zijn gewoon momentopnames , gevaccineerd of niet je kan nog altijd positief testen,alles gewoon terug open doen en volgens het oude normaal ,we zullen wel zien,bij vroegere pandemieën werd er niet zoveel heisa rond gemaakt en dat hebben we ook overleefd
 • Jean-Paul Van der Borght

  4 weken geleden
  de deelnemers waren toch getest of niet
 • Marie Vandam

  4 weken geleden
  Het kan,misschien, mogelijks , waarschijnlijk ...dus ze zijn weer aan’t gissen Conclusie laat de boel gewoon opengaan ,want die vaccinaties gaan het zeker niet oplossen al denken veel van wel Je zal je masker moeten blijven dragen en afstand houden dus heeft dat vaccin geen nut
 • Peter Van de Velde

  4 weken geleden
  Hadden al die duizenden mensen een hele dag in verschillende warenhuizen rondgelopen zou het aantal positief geteste mensen wellicht een pak hoger geweest zijn.
 • Stefaan Vanwijnsberghe

  4 weken geleden
  De test heeft bewezen dat het nog altijd beter is zonder publiek, toch tot zolang iedereen gevaccineerd is. En al de rest gezever.
 1. Agent (36) doodgeschoten bij antidrugsoperatie in Avignon
  8

  Agent (36) doodgescho­ten bij antidrugs­ope­ra­tie in Avignon

  Een politieagent is gisteravond vroeg bij een antidrugsoperatie in de Zuid-Franse stad Avignon dodelijk getroffen door kogels. De schutter vluchtte weg en is nog niet gevat. Topministers laten in reacties op sociale media hun afschuw blijken. De dodelijke schietpartij komt amper tien dagen na de jihadistische moord op agente Stéphanie Monfermé in Rambouillet nabij Parijs. Minder dan een jaar van de presidentiële verkiezingen belooft veiligheid een topprioriteit te worden.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing