Rohingyavluchtelingen in Bangladesh.
Volledig scherm
Rohingyavluchtelingen in Bangladesh. © Getty Images

Mogelijk 140 miljoen "klimaatmigranten" tegen 2050

Tegen 2050 zijn er in drie gebieden ter wereld potentieel meer dan 140 miljoen mensen uit ontwikkelingslanden die zullen migreren ten gevolge van de effecten van de klimaatverandering, zo heeft de Wereldbank vandaag in een rapport gewaarschuwd.

21 reacties

 • Patrick Moorthamer

  3 jaar geleden
  Er staat ons nog wat te wachten en men doet maar dood leuk verder! We moeten naar één kind gaan of toch een grote geboorte beperking en het economisch niet meer op de eerste plaats zetten!
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  De technologieën zijn er nochtans. Maar als bevolkingen dom gehouden worden en dom opgroeien en zich dan ook nog dom vermenigvuldigen... Als gebieden regelmatig onder water staan, bouw dan paalwoningen! Zelfs zeeën kunnen bewoonbaar worden gemaakt. Politici ter wereld die grote gezinnen promoveren, dienen berecht worden wegens misdaden tegen de menselijkheid. Zo simpel is dat voor mij. Het leed van zovele kinderen is een schande.
 • Ferdinand Engelbeen

  3 jaar geleden
  Waarom gaan de mensen op de vlucht? In de eerste plaats omdat het oorlog is in hun gebied. In de tweede plaats omdat het economisch slecht(er) gaat in hun gebied. Al de rest is flauwekul, zoals het verminderen van de landbouw: dank zij extra CO2 en betere methodes is de landbouw opbrengst sneller gestegen dan de bevolkingsgroei en dat wil al wat zeggen...
 • Pete Schoonhuys

  3 jaar geleden
  Waar zitten de ontkenners nu? Als er geen klimaatopwarming is dan zijn er toch ook geen mensen die vluchten. Sluit jullie ogen, dek jullie oren af, en het zal allemaal als vanzelf verdwijnen.
 • Jakke Troost

  3 jaar geleden
  Als iedereen leeft zoals de gemiddelde Belg hebben we zes planeten zoals de Aarde nodig. Vooral China dat heel afhankelijk is van smeltwater van hun gletsjers zal het grootste slachtoffer worden. Zolang we alleen maar gefocust blijven op economische groei zal dit ten koste gaan van de ecologie.
 1. Verdachte gaat volledig door het lint in Amerikaanse rechtbank
  Play

  Verdachte gaat volledig door het lint in Amerikaan­se rechtbank

 2. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning