RV
Volledig scherm
© RV

Moeders gesneuvelde Russische soldaten krijgen setje handdoeken cadeau: "Een schande”

Het hoofd van het district Lgovski in de Russische provincie Koersk heeft de moeders van gesneuvelde Russische soldaten een setje handdoeken, postkaarten en taart cadeau gedaan om hen te “feliciteren” ter gelegenheid van Moederdag. Het viel niet in goede aarde.

20 reacties

 • PETER VAN HOUCKE

  2 maanden geleden
  Een prachtig volk de gewone russen. Wat jammer.
 • PETER VAN HOUCKE

  2 maanden geleden
  Inderdaad nog steeds geen overtuigend protest van de Russische bevolking. Een leven is voor Poetin maar een handdoek waard.
 • Gerda Haubourdyn

  2 maanden geleden
  Ze kunnen hun tranen drogen in de handdoek denkt de Rus. Je zou voor minder een geweer kopen. Maar als heel de bevolking daar in opstand komt dan is het ook gedaan met dit beleid. Denk maar aan de val van de tsaar. Dit beleid is er eentje van een gek die droomt. En van vriendjes die stinkend rijk zijn als ze knikken, zo niet plegen ze ineens massaal zelfmoord. Rusland is een dictatuur.
 • Sara Peeters

  2 maanden geleden
  De Russen moeten maar tegenwerken. Als het binnen de regering aan’t het wankelen is dan is nu het moment om te protesteren. Dan stopt eindelijk deze oorlog.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Rusland is niet communistisch meer. Communisten waren niet religieus, niet nationalistisch maar internationalistisch en hadden geen ultra kapitalisten die multi-miljardair zijn. Niet dat het communisme van Stalin daarom beter was. Maar het huidige Rusland is extreem rechts, nationalistisch, racistisch en dus eigenlijk eerder fascistisch. Geen wonder dat Rusland extreem rechtse partijen in het westen subsidieert.
 1. Zelensky begeeft zich met bezoek aan Brussel in het hol van de leeuw: hoe veilig zal zijn komst verlopen?
  PREMIUM

  Zelensky begeeft zich met bezoek aan Brussel in het hol van de leeuw: hoe veilig zal zijn komst verlopen?

  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky komt donderdag naar ons land en dat zet de zenuwen op scherp. Een staatshoofd met veiligheidsrisico hors catégorie in Brussel, waar de aanwezigheid van Russische spionnen gekend is: logisch dat over de maatregelen de lippen stijf op elkaar worden gehouden. Hoe zijn komst er kán uitzien? In december bracht Zelensky een bezoek aan de VS. En dat ging toen alvast gepaard met bovenmatige voorzichtigheid.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 3. PORTRET. Presentatrice Olga Skabejeva, de ‘megafoon van Poetin’ die eigenlijk alleen betreurt dat ze niet meer naar Antwerpen kan
  PREMIUM

  PORTRET. Presenta­tri­ce Olga Skabejeva, de ‘megafoon van Poetin’ die eigenlijk alleen betreurt dat ze niet meer naar Antwerpen kan

  Als je wil weten wat Vladimir Poetin denkt maar zelf niet durft te zeggen, kijk dan naar de Russische talkshow ‘60 Minuten’. Presentatrice Olga Skabejeva (37) snoert daar critici de mond en als haar gasten niet fel genoeg zijn, zegt ze zelf wel waar het op staat. Dat de Derde Wereldoorlog al begonnen is, bijvoorbeeld. Een portret van Poetins megafoon, met een antwoord op de vraag waarom ze zo van Antwerpen houdt.