Moeder van zwarte Tyre Nichols die stierf na mishandeling door politie: “Laat jullie kinderen de beelden alsjeblieft niet zien”

De familie van Tyre Nichols (29), de zwarte man die stierf nadat hij drie weken geleden zwaar mishandeld werd door vijf zwarte agenten in Memphis, Tennessee, heeft vrijdag een persconferentie gegeven over de dood van de jongeman en de juridische stappen die ze ondernemen. De snelle actie tegen de betrokken agenten moeten een blauwdruk worden voor de toekomst, beklemtoont hun advocaat. De familie dringt er ook op aan dat betogingen vreedzaam verlopen.

  1. Vernietigend rapport laat geen spaander heel van Londense politie: institutioneel racistisch, homofoob en vrouwonvriendelijk

    Vernieti­gend rapport laat geen spaander heel van Londense politie: institutio­neel racistisch, homofoob en vrouwon­vrien­de­lijk

    De Metropolitan Police (Met), het politiekorps van Groot-Londen in het Verenigd Koninkrijk, is institutioneel racistisch, vrouwonvriendelijk, homofoob en niet in staat zichzelf te controleren. Dat blijkt uit een vernietigend rapport waartoe toenmalig hoofd van het korps Cressida Dick in 2021 opdracht gaf in de nasleep van de moord op de Londense vrouw Sarah Everard. Zij werd in maart van dat jaar ontvoerd, verkracht, vermoord en verbrand door een agent van de Met.