Moeder van schoolschutter in Texas vraagt vergiffenis: “Vergeef mijn zoon. Ik weet dat hij redenen had”

De moeder van de 18-jarige Salvador Ramos die vorige week 19 kinderen en 2 leerkrachten doodschoot op een basisschool in Texas heeft vrijdag voor het eerst publiekelijk gereageerd. “Hij had zijn redenen om te doen wat hij gedaan heeft. Veroordeel hem alsjeblieft niet”, zei Adriana Martinez Reyes.

  1. Brit sterft als gevolg van coronaprik, zijn verloofde krijgt 140.000 euro schadevergoeding: “Te weinig voor leed dat me aangedaan is”

    Brit sterft als gevolg van coronaprik, zijn verloofde krijgt 140.000 euro schadever­goe­ding: “Te weinig voor leed dat me aangedaan is”

    In Groot-Brittannië is voor het eerst een schadevergoeding uitgekeerd voor een overlijden als gevolg van het coronavaccin. De Britse Nationale Gezondheidsdienst (NHS) achtte het bewezen dat een AstraZeneca-prik rockzanger Lord Zion (48) fataal geworden is. Zijn verloofde Vikki Spit krijgt nu 140.000 euro, het maximumbedrag. “Maar dat volstaat niet voor het leed dat me aangedaan is”, reageert zij bij de BBC.
  2. Nieuwe reconstructie vertelt minuut voor minuut hoe gruwelijke schietpartij op school in Texas zich ontvouwde, terwijl politie buiten wachtte

    Nieuwe reconstruc­tie vertelt minuut voor minuut hoe gruwelijke schietpar­tij op school in Texas zich ontvouwde, terwijl politie buiten wachtte

    Er rijzen steeds meer vragen bij het optreden van de politie naar aanleiding van de dodelijke schietpartij op een basisschool in Texas afgelopen week. De Amerikaanse krant ‘The New York Times’ reconstrueerde bijna minuut voor minuut wat er zich exact afspeelde, op basis van een nieuwe tijdlijn van de autoriteiten en transcripties van telefoontjes naar het noodnummer. En daaruit blijkt dat terwijl leerlingen binnen keer op keer de hulpdiensten belden en smeekten om hulp te sturen, de politie buiten stond te wachten. Meer dan een uur.