De 24-jarige Hadi Matar in een rechtbank in New York (links) en zijn moeder, de 46-jarige Silvana Fardos (rechts).
Volledig scherm
De 24-jarige Hadi Matar in een rechtbank in New York (links) en zijn moeder, de 46-jarige Silvana Fardos (rechts). © AP/Twitter

Moeder van man (24) die Salman Rushdie neerstak: “Na reis naar Libanon veranderde hij in een religieuze fanaticus”

In een exclusief interview met ‘The Daily Mail’ heeft de moeder van Hadi Matar, de 24-jarige man die de Brits-Indiase schrijver Salman Rushdie (75) afgelopen vrijdag heeft neergestoken, verteld dat ze haar zoon in 2018 volledig zag veranderen in een religieuze fanaticus na een reis naar Libanon. “Ik had verwacht dat hij gemotiveerd zou terugkeren, dat hij zijn opleiding zou afmaken, zijn diploma zou halen en een job zou zoeken. In plaats daarvan sloot hij zichzelf op in de kelder”, aldus Silvana Fardos (46). De vrouw wil haar zoon naar eigen zeggen nooit meer spreken. 

  1. Russische ambtenaar over Russisch defensieminister Shoigu: “Zou zichzelf moeten doodschieten”

    Russische ambtenaar over Russisch defensiemi­nis­ter Shoigu: “Zou zichzelf moeten doodschie­ten”

    Een Russische functionaris die in Oekraïne werd aangesteld tot viceleider van de geannexeerde regio Cherson suggereerde donderdag dat Vladimir Poetins minister van Defensie zelfmoord zou moeten plegen vanwege de schandelijke nederlagen voor Rusland in de oorlog met Oekraïne. Dergelijke openlijke kritiek vanuit het Russische staatsapparaat op de bewindvoerders valt steeds vaker te horen.