Greta Thunberg
Volledig scherm
Greta Thunberg © EPA

Moeder Greta Thunberg schept duidelijkheid: “Passage over ‘CO2 zien’ was figuurlijk bedoeld”

In een boek over haar gezin, schrijft de moeder van klimaatactiviste Greta Thunberg: “Greta behoort tot de weinige mensen die koolstofdioxide met het blote oog kunnen herkennen. Zij ziet hoe broeikasgassen uit onze schoorstenen stromen, door de wind naar de hemel opstijgen en onze atmosfeer in een gigantische, onzichtbare afvalberg veranderen.” 

21 reacties

 • Linda Maes

  2 jaar geleden
  Hoe is het in godsnaam mogelijk dat iemand die voor de goede zaak opkomt, en voor iedereens welzijn, zulke tegenstand krijgt? Waarom zijn zoveel mensen negatief ingesteld? Waar komen al die frustraties vandaan? Neem eens de tijd om jezelf te bekijken en zie eens met wat je eigenlijk bezig bent.
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Als de moeder het boek niet had geschreven, had iemand anders het gedaan. Het is een harde wereld. Metafoor of niet : in grote steden in Azië en elders vermindert de zichtbaarheid vaak en dragen mensen mondmaskers. Omdat het carnaval is zeker ?
 • Marc Geerts

  2 jaar geleden
  Ik lees in HLN teveel reclame wanneer amateurs een boek uitbrengen. Lees dit goed hé, ik sorteer, ik rook niet, ik heb geen auto meer, ik gooi geen afval op straat en ik neem een trolly mee als ik ga winkelen en als ik het s'avonds te koud heb dan leg ik een dekentje op mij, dus ik doe meer als genoeg voor het milieu, hier kunnen dle snotneuzen eens een voorbeeld aan nemen. En ik breng geen boek uit.
 • Roger De Volder

  2 jaar geleden
  Als je afsluit met een passage van de keizer heeft geen kleren aan dan weet je natuurlijk dat het figuurlijk bedoeld is ... ik ben geen fan maar hier is duidelijk dat de snelle conclusies duidelijk fout waren. Aan de reacties te zien hebben de meeste het letterlijke extract of niet gelezen of nog niet begrepen ...
 • Jean Paul Peelis

  2 jaar geleden
  Wat een terugval. Hopelijk heeft ze wat geleerd.