Karli Schrider lijdt aan FASD.
Volledig scherm
Karli Schrider lijdt aan FASD. © nofas.org

Moeder dronk tijdens zwangerschap: dit is haar dochter (43)

Op haar achttiende beviel de Amerikaanse Kathy Mitchell van haar dochter Karli, maar haar alcoholgebruik tijdens de zwangerschap had grote gevolgen voor haar leven en vooral dat van haar dochter. Karli is nu 43, maar heeft het denkvermogen van een kind. Ze verzamelt poppen en stickerboeken van Hello Kitty, ze draagt graag mooie kleren, maar kan niet onthouden dat ze elke dag haar tanden moet poetsen. Het zijn symptomen van 'foetaal alcohol spectrum stoornis' (FASD), het gevolg van blootstelling aan alcohol in de baarmoeder.

 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. Kan je echt na één keer verslaafd raken aan cocaïne?

  Kan je echt na één keer verslaafd raken aan cocaïne?

  "Je moet alles minstens één keer proberen," zei onze moeder vroeger. Al gokken we dat ze daarmee op de spruitjes en het witloof doelde, niet de mysterieuze wereld van de soft- en harddrugs. Cocaïne wekt bij vele jongeren nieuwsgierigheid op, maar er wordt wel eens gezegd dat zelfs één keer proberen al tot verslaving kan leiden. Wat gebeurt er in je lijf als je gebruikt, en hoe verslavend werkt het? Verslavingsexperts leggen uit.
 3. Gezondheidspanel VS steunt boosterprikken voor kinderen van 5 tot 11 jaar

  Gezondheid­s­pa­nel VS steunt booster­prik­ken voor kinderen van 5 tot 11 jaar

  Een adviespanel van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC heeft gestemd voor het aanbevelen van Covid-19-boosterprikken aan kinderen van 5 tot 11 jaar, ten minste vijf maanden na het voltooien van hun basisvaccinatie. Volgens de experts in het CDC-panel tonen onderzoeksdata aan dat de bescherming door de eerste twee prikken na verloop van tijd begint af te nemen en dat boosterprikken in oudere leeftijdsgroepen de kans op ernstige ziekte deden afnemen.
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.