REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

‘Moeder aller stakingen’ teistert heel Frankrijk: rellen in Parijs

UPDATEIn héél Frankrijk wordt vandaag gestaakt, gedemonstreerd en actie gevoerd tegen de pensioenhervormingen van president Emmanuel Macron. In heel het land zijn meer dan 800.000 mensen op straat gekomen. Bij het openbaar vervoer is een staking gestart die zeker tot maandag zal aanhouden. In Rennes en Bordeaux is het al tot rellen gekomen, ook in de Parijs is de sfeer grimmig. Honderden betogers met maskers sloegen in de buurt van de Place de la Republique ruiten in en gooiden een aanhangwagen omver. De massaal aanwezige politie zette traangas in en heeft al mensen opgepakt.

96 reacties

 • Tina Colpaert

  2 jaar geleden
  protesteren staken allemaal oké maar ga andere mensen hun spullen niet vernielen en alles wat word afgebroken in de straat betaald de gewone werkmens terug denk daar ook eens aan!!!!
 • Danny Damiaens

  2 jaar geleden
  Bij ons is het toch ook zo,een militair,franstalige leerkracht vertrekken op 56 andere ambtenaren mogen iets later gaan,hoog opgeleiden hebben maximum een loopbaan van 40 jaar en de gewone werkmens in de privé gaat het gelag betalen en word zelf gestraft na 45 jaar werken indien deze persoon geen 65 is!
 • DIETRICH SEYNAEVE

  2 jaar geleden
  europa is aan het aftakelen ... de bomen zijn kaal geplukt ... RIP europa
 • Johan De Clercq

  2 jaar geleden
  De Franse ambtenaar = luier en duurder kan je ze niet maken. Goed betaald, op pensioen aan 60 met 70% van de wedde. Werkelijk win for life..........
 • libert vermesen

  2 jaar geleden
  komt hier in belgie ook nog de mensen zijn de politiekers beu