Een doosje ampullen met het coronavaccin van Moderna.
Volledig scherm
Een doosje ampullen met het coronavaccin van Moderna. © ANP

“Moderna-vaccin biedt minimaal een jaar bescherming tegen corona”: derde dosis zou bescherming kunnen verlengen

De Amerikaanse fabrikant is van mening dat zijn vaccin mensen minstens een jaar moet beschermen tegen Covid-19, zo vertelde een topfunctionaris maandag aan investeerders. “Onze verwachting is dat de vaccinatie minstens een jaar meegaat”, verklaarde Tal Zaks, chief medical officer van Moderna, tijdens de jaarlijkse conferentie van JP Morgan.

19 reacties

 • LUDO SPRANGERS

  1 week geleden
  Janssens farmacie sprak van 1 vaccin? Nu heeft men het al over drie! Wat gebruiken de Chinezen?
 • Johan Thyssen

  1 week geleden
  Ik neem het vaccin zoiezo als burgerplicht. Iedereen zaagt en klaagt steen en been over de lockdown. Als er een oplossing werk dan ook mee of stop met zagen, want als iedereen zou reageren van ik neem het niet blijven jullie allemaal nog jaren en jaren in jullie kot.
 • Ricky Caramel

  1 week geleden
  @Philippe De Naeyer: Neen, ik heb ook al de hele tijd dat Big Pharma zijn "verliezen" van de Mexicaanse griep wil recupereren.
 • Eduard Maes

  1 week geleden
  @dominique rau: het griepvaccin moet je ook elk jaar herhalen. Misschien kan het covid-19 vaccin en het griepvaccin in één spuit gecombineerd worden.
 • John Rogers

  1 week geleden
  Doe zelf eens een grondige studie over hoe de verschillende vaccins precies werken en je zal noch Moderna, Pfizer of Astra Zeneca kiezen..
 1. LIVE. Aantal coronadoden VS overtreft Amerikaans dodental WO II - Oxford-wetenschappers werken aan aangepast vaccin tegen ‘mutanten’

  LIVE. Aantal coronado­den VS overtreft Amerikaans dodental WO II - Ox­ford-wetenschap­pers werken aan aangepast vaccin tegen ‘mutanten’

  Pfizer kan geen zekerheid bieden voor het aanleveren van de nodige vaccins in de komende weken. De vaccinaties van personeel van Vlaamse ziekenhuizen worden voorlopig uitgesteld door de overheid. De vaccinproducent zegt te begrijpen dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd wil worden, “maar dit zijn uitzonderlijke tijden”. Intussen worden steeds meer besmettingen met de Britse variant vastgesteld in België. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is