Mensen leggen bloemen bij het kantoor advocaat Derk Wiersum.
Volledig scherm
Mensen leggen bloemen bij het kantoor advocaat Derk Wiersum. © ANP

Mocromaffia driester dan ooit: advocaat kroongetuige geliquideerd op straat in Amsterdam

De advocaat van de Nederlandse kroongetuige Nabil B. is vanmorgen in de straat waar hij woont, in Amsterdam, doodgeschoten. Het gaat om de 44-jarige Derk Wiersum, die een echtgenote en twee jonge kinderen achterlaat. Zijn vrouw was getuige van de liquidatie. Nederlandse politici en de gerechtelijke wereld reageren gechoqueerd. 

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'