De bekende Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries.
Volledig scherm
De bekende Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries. © ANP

Misdaadjournalist Peter R. de Vries stond op dodenlijst topgangster

Al in 2019 gaf topcrimineel Ridouan Taghi opdracht om de bekende Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries te liquideren. Dat kreeg de journalist destijds zelf te horen. “Ze wilden me eerst niet vertellen om wie het ging. Daar ben ik boos om geworden”, zei hij toen.

10 reacties

 • Willy Helsen

  3 maanden geleden
  Wat verschrikkelijk, hopelijk komt het goed met hem
 • Michel Van der Hoydowch

  3 maanden geleden
  Veel respect voor de moed van deze journalist. Een voorbeeld voor de pers. Hopelijk haalt hij het.
 • Theo Van Hoof

  3 maanden geleden
  Heeft meermaals in het programma OP1 gezegd dat hij op de dodenlijst stond. Hopelijk redt hij het.
 • ROLANDE DE QUANTER

  2 jaar geleden
  Bangelijk maar in heb respect voor De Vries
 • martin amelynck

  2 jaar geleden
  Respect voor wat de Vries doet.
 1. Mysterieus bericht op Gabby's gsm deed alarmbellen afgaan bij ouders: klopjacht op haar verloofde gaat verder
  Play

  Mysterieus bericht op Gabby's gsm deed alarmbel­len afgaan bij ouders: klopjacht op haar verloofde gaat verder

  De alarmbellen gingen af bij de familie van Gabby Petito (22) uit Long Island na een mysterieus bericht verstuurd vanop haar gsm naar haar moeder, Nichole Schmidt, op 27 augustus. De sms verwees naar Stan, de grootvader van Gabby. Maar volgens Schmidt noemde Gabby hem nooit Stan. De politie is haar externe harde schijf nu helemaal aan het uitpluizen. Intussen blijkt uit het YouTube-filmpje van het koppel dat Brian Laundrie (23) voor de verdwijning van zijn verloofde tijdens hun roadtrip een thriller aan het lezen was over drie vermiste vrouwen.
 2. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.