Een van de ontplofte minibussen in Kaboel.
Volledig scherm
Een van de ontplofte minibussen in Kaboel. © AP

Minstens zeven doden bij twee explosies in Kaboel, taliban veroveren nog twee districten

Minstens zeven mensen zijn gedood en zes anderen zijn gewond geraakt bij twee explosies die zaterdag in Kaboel twee minibussen viseerden, zo hebben de Afghaanse autoriteiten gemeld.

2 reacties

 • Patrick Verbelen

  1 jaar geleden
  We gaan nog vaak over Afghanistan lezen, het zal niet in de positieve zin zijn.
 • Rik Vangaal

  1 jaar geleden
  Die Westerse interventie heeft meer dan 1000 miljard dollar gekost. Een ongelofelijk bedrag. Meer dan 25.000 usd per inwoner. Een fortuin. En het resultaat? Niks bijzonders behalve dat slimme Chinezen en wat Arabieren daar nu het zakenwereldje beheersen. De lokale cultuur? Onveranderd.
 1. Russisch parlement keurt annexatie Oekraïense regio’s goed

  Russisch parlement keurt annexatie Oekraïense regio’s goed

  Het Russische parlement heeft de annexatie van de vier Oekraïense regio’s Loehansk, Donetsk, Zaporizja en Cherson officieel bekrachtigd. De meer dan 400 afgevaardigden hebben unaniem gestemd voor de opname van de regio’s in de Russische Federatie. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov, die als gast aanwezig was in de Doema, benadrukte dat de regio’s nu onder speciale bescherming van het land staan.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.