Volledig scherm
© AFP

Minstens zeven doden bij bomaanslagen in Afghanistan

Zeker zeven mensen zijn vanochtend vroeg omgekomen bij drie ontploffingen in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Dat laat het ministerie van Volksgezondheid weten.

 1. Greet De Keyser telt af. Druppels in Europa, regen in VS
  Play
  PREMIUM

  Greet De Keyser telt af. Druppels in Europa, regen in VS

  Mijn agenda is meer dan gevuld met het opvolgen van de coronacrisis, hier in de VS. De meestgelezen kranten hier zijn de zaterdagedities. Wat hebben die voor één keer allemaal gemeen? Hun titels op de eerste pagina: 'Covid-19', en het snel toenemende aantal besmettingen in zo goed als alle Amerikaanse staten. Ik lees commentaren waarin verwezen wordt naar Europa, waar het ene na het andere land de maatregelen serieus verstrengt. 'Als het daar druppelt, gaat het hier in de VS snel regenen', lees ik. Het is een waarschuwing aan de lezers. Het wordt een donkere winter.
 2. LIVE. Morgen extra Vlaamse ministerraad over bijkomende maatregelen - Viroloog Van Gucht: “We bevinden ons in kritieke fase van epidemie”
  Play

  LIVE. Morgen extra Vlaamse minister­raad over bijkomende maatrege­len - Viroloog Van Gucht: “We bevinden ons in kritieke fase van epidemie”

  De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering houdt morgenavond een extra ministerraad om te beslissen over eventuele bijkomende coronamaatregelen. Vandaag en morgen zal de regering overleg plegen met de virologen, de provinciegouverneurs en verantwoordelijken uit het economisch leven. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.