Mensen helpen een man die gewond raakte bij een bombardement op de Oost-Oekraïense stad Donetsk.
Volledig scherm
Mensen helpen een man die gewond raakte bij een bombardement op de Oost-Oekraïense stad Donetsk. © ANP / EPA

“Minstens zes doden bij nieuw bombardement op Donetsk”

Bij een bombardement op de oostelijke Oekraïense stad Donetsk zijn minstens zes mensen om leven gekomen. Dat zegt de door Moskou aangestelde burgemeester op Telegram.

 1. Zelensky wijst vredesgesprekken met Poetin opnieuw af: “Het kan Russen niet schelen hoeveel doden er vallen”

  Zelensky wijst vredesge­sprek­ken met Poetin opnieuw af: “Het kan Russen niet schelen hoeveel doden er vallen”

  Volodymyr Zelensky heeft opnieuw duidelijk gemaakt dat hij niet van plan is om met Rusland te onderhandelen. Volgens de Oekraïense president zijn vredesgesprekken enkel mogelijk als het Russische leger zich uit Oekraïne terugtrekt. Bovendien moet de Russische president Vladimir Poetin zijn fouten toegeven en moet er een nieuwe leider in Moskou komen. Dat zei Zelensky in een interview met de Britse televisiezender ‘Sky News’. “Enkel dan kan de situatie opgelost worden”, klonk het.
 2. België wil toch tanks naar Oekraïne sturen, maar struikelt over kostenplaatje: “Ze vragen 500.000 euro voor tank die we verkochten aan 15.000 euro”
  20

  België wil toch tanks naar Oekraïne sturen, maar struikelt over kosten­plaat­je: “Ze vragen 500.000 euro voor tank die we verkochten aan 15.000 euro”

  De federale regering zet morgen normaal het licht op groen voor een nieuw pakket militaire steun aan Oekraïne, maar tanks zullen daar niet bij zijn. Reden? België heeft al jaren geen tanks meer. Nederland ook niet, maar daar overweegt de regering om er aan te kopen voor Oekraïne. Is dat ook voor ons een optie? De wil is er alvast, maar het kostenplaatje speelt de regering parten.