Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

Minstens zes doden bij bomaanslag in oosten van Congo

Minstens zes mensen zijn zaterdag gedood bij een zelfmoordaanslag in de stad Beni, in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Daar jagen het Congolese leger en dat van Oeganda de rebellen van ADF (Allied Democratic Forces ) op. Dat melden plaatselijke autoriteiten.

 1. ‘Wereldbevolkingsbom’ zal uitblijven, maar dat heeft niet enkel voordelen

  ‘Wereldbe­vol­kings­bom’ zal uitblijven, maar dat heeft niet enkel voordelen

  Al een lange tijd wordt er gevreesd voor het ontploffen van de ‘wereldbevolkingsbom’. Maar volgens een nieuwe studie van de Club of Rome, een non-profitorganisatie, zal het bevolkingsaantal lager en sneller pieken dan werd voorspeld. Met de huidige trends zal de wereldbevolking voor het midden van de eeuw een hoogtepunt van 8,8 miljard bereiken. Tegen 2100 zouden we met zo’n 7,3 miljard mensen kunnen zijn, volgens de studie.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Na eerste grote bosbrand in Spanje waarschuwt premier voor klimaatcrisis
  3

  Na eerste grote bosbrand in Spanje waarschuwt premier voor klimaatcri­sis

  Spanje is dit jaar ongewoon vroeg getroffen door een eerste grote bosbrand. Spaans premier Pedro Sánchez waarschuwde dan ook voor de door mensen veroorzaakte klimaatopwarming. “Die klimaatcrisis bestaat echt. En ze veroorzaakt drama’s en schade, zoals we hier momenteel ondervinden”, verklaarde de socialistische premier maandag bij een bezoek aan het getroffen gebied. “Het gaat niet over de toekomst, maar om een actuele en zeer urgente crisis”.