Colombiaanse soldaten staan bij uitgebrande vrachtwagens op een snelweg in het noordoosten van het land door een illegale, gewapende bende. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Colombiaanse soldaten staan bij uitgebrande vrachtwagens op een snelweg in het noordoosten van het land door een illegale, gewapende bende. Archiefbeeld. © AFP

Minstens zes doden bij aanval op soldaten in Colombia

Bij een aanslag in het zuidwesten van Colombia zijn minstens zes soldaten om het leven gekomen. Dat heeft de Colombiaanse president Gustavo Petro dinsdag lokale tijd meegedeeld.

 1. Zelensky wijst vredesgesprekken met Poetin opnieuw af: “Het kan Russen niet schelen hoeveel doden er vallen”

  Zelensky wijst vredesge­sprek­ken met Poetin opnieuw af: “Het kan Russen niet schelen hoeveel doden er vallen”

  Volodymyr Zelensky heeft opnieuw duidelijk gemaakt dat hij niet van plan is om met Rusland te onderhandelen. Volgens de Oekraïense president zijn vredesgesprekken enkel mogelijk als het Russische leger zich uit Oekraïne terugtrekt. Bovendien moet de Russische president Vladimir Poetin zijn fouten toegeven en moet er een nieuwe leider in Moskou komen. Dat zei Zelensky in een interview met de Britse televisiezender ‘Sky News’. “Enkel dan kan de situatie opgelost worden”, klonk het.
 2. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”