AFP
Volledig scherm
© AFP

Minstens vijf doden nadat schutter het vuur opent nabij Tel Aviv, Palestijnse president veroordeelt aanslag

UPDATEBij een aanslag nabij de Israëlische stad Tel Aviv zijn dinsdag minstens vijf mensen om het leven gekomen. Dat meldden de Israëlische hulpdiensten. Het is de derde aanslag in een week tijd in het land. De politie heeft de schutter neergeschoten. Die zou volgens de lokale media een Palestijn uit de Westelijke Jordaanoever zijn. De Palestijnse president veroordeelt de aanslag.

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Poetin bereidt Rusland voor op “eeuwige oorlog” met het Westen nu invasie in Oekraïne stokt
  67

  Poetin bereidt Rusland voor op “eeuwige oorlog” met het Westen nu invasie in Oekraïne stokt

  De woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, had onlangs een ontnuchterende boodschap voor de gasten van een privéfeest in Moskou. Hij zei dat de oorlog in Oekraïne “lang, zeer lang” zal duren en dat het allemaal “nog veel moeilijker” zal worden. Dat meldt de Britse krant ‘The Guardian’ die ook een expert citeert die de aankondiging van Peskov en recente speeches van Poetin interpreteert als een demarche van het Kremlin om de Russen voor te bereiden op een “eeuwige oorlog” met het Westen.
 1. Rusland oefent met Yars-raket: “Áls ze dit systeem inzetten, is het einde van de wereld nabij. Punt”
  PREMIUM

  Rusland oefent met Yars-ra­ket: “Áls ze dit systeem inzetten, is het einde van de wereld nabij. Punt”

  De Russische troepen zijn aan het oefenen met hun nieuwste ballistische raket, genaamd Yars. Is het hun bedoeling om deze nucleaire tuigen binnenkort op westerse landen te laten neerkomen? Luitenant-kolonel Tom Simoens ziet er vooral veel spierballengerol in, maar waarschuwt voor de gevolgen als Rusland het tuig ooit écht zou inzetten. “Het zijn deze wapens waar de Russen het over hebben wanneer ze zeggen dat ze Londen kunnen platleggen.”
 2. Bruggeling Davy (34) eindelijk vrijgelaten uit Mexicaanse cel “met zware criminelen”, familie reageert opgelucht
  PREMIUM

  Bruggeling Davy (34) eindelijk vrijgela­ten uit Mexicaanse cel “met zware criminelen”, familie reageert opgelucht

  “Haal me hier zo snel mogelijk weg.” Dat zei Bruggeling Davy Vanderhaeghen (34) tegen zijn zus toen hij haar na drie dagen in een Mexicaanse cel eindelijk kon bereiken. Eerst werd hij beschuldigd van een autodiefstal, daarna van drugsfeiten en wildplassen en uiteindelijk zou hij weerspannig geweest zijn tegen de politie. Om maar te zeggen: de man heeft er drie bewogen dagen opzitten. Hij is weer op vrije voeten, maar “hij is heel emotioneel", zegt zijn familie.
  Brugge