Zelfs mensen in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, voelden ze de aardbeving en liepen mensen hun gebouw uit.
Volledig scherm
Zelfs mensen in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, voelden ze de aardbeving en liepen mensen hun gebouw uit. © ANP / EPA

Minstens vijf doden door aardbeving in Iran

Bij de aardbeving met een magnitude van 6 in het zuiden van Iran zijn al zeker vijf mensen om het leven gekomen. Dat meldt het staatspersagentschap Irna. Negentien andere mensen raakten gewond.

 1. Een jaar taliban aan de macht in Afghanistan: “Mensenrechten van hele bevolking worden afgenomen”
  Update

  Een jaar taliban aan de macht in Afghanis­tan: “Mensen­rech­ten van hele bevolking worden afgenomen”

  De radicaalislamitische taliban heerst maandag al weer een jaar over Afghanistan. De beweging kon op 15 augustus 2021 de macht overnemen, nadat de hoofdstad Kabul voor een groot deel onder haar controle was gekomen. In het paleis van de president riepen vertegenwoordigers van de islamitische fundamentalisten de overwinning uit. De toenmalige president Ashraf Ghani verliet dezelfde dag het land.
 2. Politie onderzoekt bedreiging tegen J.K. Rowling na steunbetuiging aan Rushdie: “Geen zorgen, jij bent de volgende”

  Politie onderzoekt bedreiging tegen J.K. Rowling na steunbetui­ging aan Rushdie: “Geen zorgen, jij bent de volgende”

  De Schotse politie onderzoekt een online bedreiging tegen J.K. Rowling (57), de auteur van de Harry Potter-boeken, nadat ze haar steun voor collega-schrijver Salman Rushdie betuigde op Twitter. Rowling schreef op Twitter dat ze zich “ziek voelt door het gruwelijke nieuws”. In een reactie werd de schrijfster echter met de dood bedreigd. “Geen zorgen, jij bent de volgende”, luidde het bericht.