Een geredde passagier van de betrokken watertaxi omringd door reddingswerkers in de haven van Harlingen.
Volledig scherm
Een geredde passagier van de betrokken watertaxi omringd door reddingswerkers in de haven van Harlingen. © AFP

Minstens twee doden na aanvaring tussen snelboot en watertaxi bij Waddeneiland Terschelling, kans dat vermist kind (12) en vermiste man nog leven is klein

UPDATEEen snelboot en een watertaxi zijn vrijdagochtend tussen Terschelling en Vlieland, twee van de Waddeneilanden in Nederland, op elkaar gebotst. Zeker twee mensen die in de watertaxi zaten hebben de aanvaring niet overleefd. Ze werden na redding uit het water nog gereanimeerd, maar zijn bezweken. Er zijn ook nog twee mensen vermist. Het gaat om een volwassen man en een kind van 12 jaar. De kans dat zij nog levend worden gevonden, is heel klein.

 1. Van duizenden zeesterren tot een papegaaiduiker en een Schotse postduif: storm Corrie blies heel wat dieren naar Nederlandse stranden

  Van duizenden zeesterren tot een papegaai­dui­ker en een Schotse postduif: storm Corrie blies heel wat dieren naar Nederland­se stranden

  Dat ‘storm Corrie’ afgelopen maandag gepaard ging met heel wat windkracht hebben ook wij in België goed gemerkt. Maar voor de kust van Nederland ging het er helemaal stormachtig en onstuimig aan toe. Met opvallende gevolgen. Zo zorgde storm Corrie ervoor dat er duizenden zeesterren zijn aangespoeld op het strand van Scheveningen. Ook werden verschillende (bijzondere) vogels naar de Nederlandse kust geblazen.
 2. Hoofd Russische staatszender legt uit waarom Poetin zijn doelen vaag houdt: "Of we Kiev, Berlijn of Lissabon innemen hangt af van de opportuniteit”
  37

  Hoofd Russische staatszen­der legt uit waarom Poetin zijn doelen vaag houdt: "Of we Kiev, Berlijn of Lissabon innemen hangt af van de opportuni­teit”

  Het hoofd van de Russische staatszender RT - Margarita Simonyan - heeft uitleg gegeven over de doelen van Rusland in Oekraïne. Daar bestaat volgens haar immers veel onduidelijkheid over. “Dat is geen toeval. President Poetin houdt ze met opzet vaag, want ze veranderen afhankelijk van de opportuniteiten die zich voordoen”, zegt ze.