Een Iraanse drone tijdens een oefening.
Volledig scherm
Een Iraanse drone tijdens een oefening. © AFP

Minstens negen doden bij Iraanse aanvallen op oppositiegroepen in Irak

De aanvallen met drones geladen met explosieven en raketten waren gericht tegen verschillende Koerdische oppositiepartijen in de provincies Erbil en Suleimaniya in het noorden van Irak, meldt nieuwswebsite Rudaw. Volgens de Koerdische minister van Gezondheid Saman Barzinji kwamen minstens negen mensen om het leven en raakten 32 anderen gewond.

 1. Protesten Iran: Mahsa Amini (22) omgekomen na “slag op het hoofd” door zedenpolitie, familie dient klacht in

  Protesten Iran: Mahsa Amini (22) omgekomen na “slag op het hoofd” door zedenpoli­tie, familie dient klacht in

  De 22-jarige Koerdisch-Iraanse Mahsa Amini is overleden na “een zware slag op het hoofd” door de zedenpolitie, op de dag van haar arrestatie. Dat zegt haar in Irak wonende neef. De dood van de jonge vrouw leidt al weken tot zware protesten tegen het regime in de Iraanse hoofdstad Teheran. Ondertussen hebben de ouders van Amini een klacht ingediend tegen de betrokken agenten. Dat meldt de advocaat van de familie, die geciteerd wordt door het Iraanse persbureau ‘Isna’.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.