De kaart van het USGS toont de kracht van de aarbeving ten noorden van Bandar Abbas.
Volledig scherm
De kaart van het USGS toont de kracht van de aarbeving ten noorden van Bandar Abbas. © EPA

Minstens één dode bij zware aardbevingen in Iran

Bij de zware aardbevingen zondag in Iran is zeker één iemand om het leven gekomen. De Iraanse staatstelevisie zegt dat het slachtoffer een man van 22 jaar is uit havenstad Bandar Abbas. Verschillende reddingsteams zijn ter plaatse, maar de omvang van de schade is nog onduidelijk. Inwoners van de getroffen regio worden aangeraden om voorlopig niet naar huis terug te keren, omdat er zich sterke naschokken voordoen.

0 reacties

 1. “China constant aanwezig in de buurt van Japanse eilanden en Taiwan”

  “China constant aanwezig in de buurt van Japanse eilanden en Taiwan”

  De Chinese marine heeft een constante aanwezigheid in het westen van de Stille Oceaan gerealiseerd, meldt de Financial Times zondag. Al sinds zo'n zes maanden voerde China marine-oefeningen uit rond de Riukiu-eilanden, maar inmiddels is er op elk moment minstens één Chinees marineschip aanwezig, soms vergezeld door een tweede. De Riukiu-eilanden bevinden zich tussen het Japanse hoofdeiland en Taiwan en zijn Japans grondgebied.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.