AP
Volledig scherm
© AP

Minstens drie doden en tientallen gewonden bij treinongeval in VS

Bij een treinongeluk in de Amerikaanse staat Missouri zijn zeker drie doden en tientallen gewonden gevallen. Tenminste zeven treinstellen ontspoorden nadat de trein tegen een vuilniswagen botste bij een onbewaakte spoorwegovergang. 

 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. Ook Nederland kampt met branden wegens hitte: brandweer probeert heidebrand nabij Belgische grens met man en macht te blussen

  Ook Nederland kampt met branden wegens hitte: brandweer probeert heidebrand nabij Belgische grens met man en macht te blussen

  Net zoals heel wat andere Europese landen, voelt ook Nederland de gevolgen van het warme weer en de droogte, wat op sommige plaatsen in het land voor branden heeft gezorgd. Zo probeert de brandweer het vuur dat gisterenavond uitbrak op de Brunssummerheide, in de Zuid-Nederlandse provincie Limburg en dicht bij de Belgische grens, te blussen. Hoewel de brand zich niet uitbreidt, krijgen brandweerlieden de vlammen moeilijk onder controle. “De brand zit diep in de grond en dat is lastig om te bereiken”, aldus een woordvoerder.
 3. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.