Hulpdiensten bezig met opruimwerkzaamheden na de schietpartij in een bus, waarbij minstens acht gewonden vielen.
Volledig scherm
Hulpdiensten bezig met opruimwerkzaamheden na de schietpartij in een bus, waarbij minstens acht gewonden vielen. © AFP

Minstens acht gewonden bij “terroristische aanslag” in Jeruzalem

Minstens acht mensen zijn zondagochtend gewond geraakt bij een dubbele schietpartij in Jeruzalem, nabij de Klaagmuur. De schoten zijn afgevuurd op een bus in de Oude Stad en op een parkeerplaats bij het Graf van Koning David. Drie mensen zijn er ernstig aan toe, zeggen de nooddiensten, die over een “terroristische aanslag” spreken. Een verdachte heeft zich ondertussen aangegeven bij de politie. 

 1. Protesten Iran: Mahsa Amini (22) omgekomen na “slag op het hoofd” door zedenpolitie, familie dient klacht in

  Protesten Iran: Mahsa Amini (22) omgekomen na “slag op het hoofd” door zedenpoli­tie, familie dient klacht in

  De 22-jarige Koerdisch-Iraanse Mahsa Amini is overleden na “een zware slag op het hoofd” door de zedenpolitie, op de dag van haar arrestatie. Dat zegt haar in Irak wonende neef. De dood van de jonge vrouw leidt al weken tot zware protesten tegen het regime in de Iraanse hoofdstad Teheran. Ondertussen hebben de ouders van Amini een klacht ingediend tegen de betrokken agenten. Dat meldt de advocaat van de familie, die geciteerd wordt door het Iraanse persbureau ‘Isna’.
 2. Vlaamse Sonja moet schuilen in Florida voor orkaan Ian: “Gelukkig zijn de huizen hier wel voorzien op een grote orkaan”
  Play

  Vlaamse Sonja moet schuilen in Florida voor orkaan Ian: “Gelukkig zijn de huizen hier wel voorzien op een grote orkaan”

  Sonja Gevaerts woont in Fort Myers, recht op het pad van orkaan Ian. VTM NIEUWS kan haar even voordat de orkaan aan land gaat bellen, wanneer de eerste windstoten al beginnen. Voor de ramen van Sonja’s huis zijn speciale luiken aangebracht om ze te beschermen tegen de orkaankracht. Toch blijft het bang afwachten, want orkaan Ian zou de zwaarste orkaan kunnen zijn die Florida ooit heeft meegemaakt. “We gaan boven gaan in de badkamer, weg van alle vensters zodat er niks kan gebeuren”, aldus Sonja.
 3. Noord-Korea vuurt weer ballistische raket af en wil kernproef gaan doen

  Noord-Ko­rea vuurt weer ballisti­sche raket af en wil kernproef gaan doen

  Noord-Korea heeft een “niet-geïdentificeerde ballistische raket” afgevuurd. Dat bericht het Zuid-Koreaanse agentschap Yonhap op gezag van het Zuid-Koreaanse leger. De aankondiging volgt enkele dagen na de vorige rakettest en komt een dag voor de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris in Seoel wordt verwacht. Donderdag heeft ze een ontmoeting met de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol. De lancering komt tevens op een dag dat in Zuid-Korea werd gemeld dat het noorden na vijf jaar weer een kernproef wil doen.