Medici en reddingswerkers aan het werk, nadat het compleet misliep tijdens een drukbezocht religieus feest bij de berg Meron, waar een vereerde rabbijn en schriftgeleerde uit de tweede eeuw begraven ligt.
Volledig scherm
Medici en reddingswerkers aan het werk, nadat het compleet misliep tijdens een drukbezocht religieus feest bij de berg Meron, waar een vereerde rabbijn en schriftgeleerde uit de tweede eeuw begraven ligt. © AP

Minstens 44 doden nadat paniek uitbreekt bij bedevaart in Israël

In Noord-Israël zijn vandaag minstens 44 doden gevallen nadat paniek was uitgebroken tijdens een drukbezocht religieus feest. Dat meldt persbureau Reuters op basis van de hulpdiensten en medische bronnen. Er zouden zeker 150 personen met verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht. Bij de slachtoffers zijn ook veel kinderen. Premier Benjamin Netanyahu sprak van “een zware ramp”.

  1. Saudische leider: "Ramp Mekka is niet onze schuld"
    Ramp Mekka

    Saudische leider: "Ramp Mekka is niet onze schuld"

    De hoogste religieuze autoriteit in Saoedi-Arabië heeft korte metten gemaakt met de kritiek die is geuit na het pelgrimsdrama in Mekka. Volgens de Saoedische grootmoefti konden de autoriteiten niks doen aan de dood van honderden pelgrims tijdens de hadj. "Voor de dingen die mensen niet in de hand hebben, ben je niet verantwoordelijk. Het lot is onafwendbaar", zei hij in een gesprek met de Saoedische minister van Binnenlandse Zaken, aldus de BBC.