Rookpluimen stijgen op boven Gaza na een Israëlische luchtaanval op Gaza zaterdagnacht.
Volledig scherm
Rookpluimen stijgen op boven Gaza na een Israëlische luchtaanval op Gaza zaterdagnacht. © AFP

Minstens 40 doden bij Israëlische bombardementen in Gazastrook, woning van Hamas-leider aangevallen

Bij Israëlische bombardementen in de Gazastrook zijn zondag zeker 40 mensen om het leven gekomen. Dat meldt het plaatselijke ministerie van Volksgezondheid. Israël en militante Palestijnen bestoken elkaar al ongeveer een week. Hamas vuurt doorlopend raketten af en Israël slaat terug met luchtaanvallen. Die zouden volgens plaatselijke autoriteiten alleen op zondag al het leven hebben gekost aan zeker 40 Palestijnen, onder wie 13 kinderen. Het dodental in de Gazastrook stijgt daarmee naar 188, onder wie 55 kinderen.

39 reacties

 • Jean Vangronsvelt

  1 maand geleden
  Gaat niet om religie maar om macht ,vraag het maar aan Hamas.
 • frans Venloo

  1 maand geleden
  Groot verschil met Irac en Saddam Houssein daar waren de Vs als de kippen bij omdat er geen boter bij de vis was voor hun
 • Ives Ameel

  1 maand geleden
  Dit zou nooit mogen gebeuren maar de schuldigen zijn diegene die die raketten afvuren op Israël en elk land heeft het recht en plicht zich te verdedigen. Moesten wij raketten afvuren op onze buurlanden dan kregen we net dezelfde respons. Met het geld van die raketten en wat goede wil kunnen ze hun volk beter dienen.
 • Luc Van Hauwermeiren

  1 maand geleden
  Het is verschrikkelijk voor die onschuldige kinderen maar de verantwoordelijke is hamas punt.Dit wil niet zeggen dat ik met de Israelische politiek akkoord ben.
 • johan fransaert

  1 maand geleden
  De Hamas leiders gaan best diep ondergrond en ook hun familie want ik zie Israel niet stoppen tot de leiders allemaal het loodje leggen.
 1. Tientallen mensen dagen ondanks oproep tóch op en verstoren livestream zonnewende Stonehenge voor duizenden kijkers
  1

  Tientallen mensen dagen ondanks oproep tóch op en verstoren livestream zonnewende Stonehenge voor duizenden kijkers

  21 juni, dat is het begin van de zomer. Vanochtend vroeg vond de zomerwende plaats, die traditioneel, met druïdes en al, gevierd wordt in het Britse Stonehenge. Maar door de coronapandemie werd afgeraden om naar het megalithisch monument af te zakken en zou de zonnewende live gestreamd worden. Toch kwamen er mensen opdagen en werd zelfs de politie opgetrommeld. Duizenden kijkers moesten het daardoor een tijdje stellen met vooraf opgenomen beelden.
 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.