Minstens 29 doden na busongeval in Peru

Een bus die onderweg was van Huánuco naar de Peruaanse hoofdstad Lima is een ravijn ingereden. Daarbij zijn minstens 29 doden gevallen en meer dan 20 mensen zijn overgebracht naar het ziekenhuis met zware verwondingen.

 1. Frankrijk maakt einde aan gratis coronatests voor niet-gevaccineerden

  Frankrijk maakt einde aan gratis corona­tests voor niet-gevacci­neer­den

  Vanaf vandaag kunnen niet-gevaccineerde inwoners van Frankrijk geen gratis coronatest meer laten afnemen. De beslissing is een nieuwe poging van de Franse regering om weigeraars aan te moedigen om zich toch te laten inenten en tegelijk de rekening voor de overheid te verlagen. Tot nu toe waren de tests in het land voor iedereen gratis, maar volgens de regering zijn coronatests geen alternatief voor vaccinaties, zeker nu iedereen erg gemakkelijk een prik kan laten zetten.
 2. Manifestatie in Beiroet draait gewelddadig uit: minstens zes doden en dertigtal gewonden
  Play
  Beiroet

  Manifesta­tie in Beiroet draait geweldda­dig uit: minstens zes doden en dertigtal gewonden

  Een manifestatie in de Libanese hoofdstad Beiroet is uitgelopen op een drama. Zo kwamen minstens zes mensen om het leven en raakten een dertigtal manifestanten gewond. Dat meldden het ministerie van Binnenlandse Zaken en het Rode Kruis. De betoging werd georganiseerd door de sjiitische bewegingen Hezbollah en Amal. Zij eisen het ontslag van de rechter die het onderzoek leidt naar de explosie die zich in augustus vorig jaar voordeed in de haven van Beiroet.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.