.
Volledig scherm
. © ANP

Minstens 29 doden bij overstromingen in Afghanistan

Overstromingen als gevolg van hevige regenval hebben in het oosten van Afghanistan aan tenminste 29 mensen het leven gekost en tientallen huizen verwoest. 

  1. VS kondigen nieuwe militaire hulp van 2 miljard dollar aan voor Oekraïne, waaronder raketten met groter bereik

    VS kondigen nieuwe militaire hulp van 2 miljard dollar aan voor Oekraïne, waaronder raketten met groter bereik

    De Verenigde Staten hebben vrijdag nieuwe militaire hulp ter waarde van 2,2 miljard dollar (ruim 2 miljard euro) voor Oekraïne aangekondigd om het land te helpen in de strijd tegen de Russische invasie. De Amerikanen gaan onder meer raketten leveren met een groter bereik dan de raketten die tot nu toe al zijn gestuurd. De nieuwe langeafstandswapens, de Ground Launched Small Diameter Bombs (GLSDB), kunnen doelen raken tot op 150 kilometer. Dat is bijna dubbel het bereik van de eerder gestuurde HIMARS-raketten.
  2. Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken stelt bezoek aan China uit wegens incident met ballon

    Amerikaan­se minister van Buitenland­se Zaken stelt bezoek aan China uit wegens incident met ballon

    De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zijn bezoek aan Peking uitgesteld. Blinken zou de eerste Amerikaanse buitenlandminister zijn die de stad bezoekt sinds 2018. Door het voorval met de vermeende spionageballon zal dat bezoek voorlopig niet doorgaan. De Chinezen ontkennen echter dat het om een spionageballon zou gaan. Volgens hen is het object bedoeld voor meteorologische en andere wetenschappelijke doeleinden. Het land betreurt dat de ballon het Amerikaanse luchtruim is binnengedrongen.