Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © EPA

Minstens 27.000 ontheemden na nieuwe gevechten in Afghanistan tussen taliban en afvallige commandant

Na recente gevechten tussen de taliban en een Afghaanse commandant in de provincie Sar-e-Pul, in het noorden van Afghanistan, zijn zeker 27.000 mensen ontheemd. Dat meldt het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Aangelegenheden (OCHA) van de Verenigde Naties vandaag.

  1. Zelensky waarschuwt Oekraïners voor strenge winter: “Samen kunnen we alles doorstaan”

    Zelensky waarschuwt Oekraïners voor strenge winter: “Samen kunnen we alles doorstaan”

    Oekraïners moeten zich voorbereiden op een lange en strenge winter met hevige Russische beschietingen. Dat zei president Volodymyr Zelensky zondagavond in een videoboodschap. "Zolang ze raketten hebben, zullen ze niet rusten", zei Zelensky over de Russen. "Rusland probeert deze winter de koude tegen het volk te gebruiken", zei het staatshoofd over de recente gerichte aanvallen van Moskou op energiecentrales in Oekraïne.
  2. Dit is de échte identiteit van de vrouwen die door Poetin opgevoerd werden als “moeders van Russische militairen”

    Dit is de échte identiteit van de vrouwen die door Poetin opgevoerd werden als “moeders van Russische militairen”

    “Geloof niet alles wat je op tv en internet ziet.” Die goede raad gaf de Russische president Vladimir Poetin gisteren tijdens een ontmoeting met moeders van Russische militairen die aan het front in Oekraïne vechten. En hij had gelijk, want de meeting bleek een vooraf opgenomen schijnvertoning te zijn. De vrouwen aan tafel waren zorgvuldig uitgekozen voormalige regeringsfunctionarissen, politici uit zijn partij en zelfs een patriottische regisseur. Een overzicht.