Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © Thinkstock

Minstens 17 Spaanse baby’s met ‘weerwolfsyndroom’ door besmet medicijn

Aan de Costa del Sol, de zuidkust van Spanje, zijn er al minstens 17 baby’s getroffen door het ‘weerwolfsyndroom’. Die ziekte wordt gekenmerkt door overmatige haargroei over het hele lichaam. De baby’s kregen de aandoening door het innemen van het medicijn Omeprazol dat besmet raakte met een middel tegen haaruitval.

6 reacties

 • Maria Arens

  2 jaar geleden
  Men moet babies idd wat minder chemische spul geven....
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  2 jaar geleden
  Dit lijkt me echt een broodje aap-verhaal. Als je informatie opzoekt over de boosdoener Minoxidil dan leer je dat het als haargroeimiddel nauwelijks effect heeft.
 • Michel Mahy

  2 jaar geleden
  Toch enkele bemerkingen. Dit heeft niks met het Spaans gezondheidssysteem te maken maar wel met het feit dat alle Europese landen, ook België, de originele produkten willen vervangen door generieken die goedkoper zijn want ze hebben de R&D niet moeten financieren. Wanneer men dan nog eens het risico verhoogt door generieken in Asia te kopen, dan moest zo wel eens iets gebeuren...en het zal niet de laatste keer zijn.
 • jacques van de velde

  2 jaar geleden
  De Pharma maffia is oppermachtig. Zolang ze maar nu in Antwerpen het onschuldige en heilzaam werkende product CBD uit de Kloosterstraat kunnen houden en ze zolang hun verslavende drugs kunnen blijven verkopen !
 • robrecht Peeters

  2 jaar geleden
  Open Vld'er Liekens, belgisch federaal parlementslid, maakte recent nog haar beklag over het Spaans gezondheidswezen toen ze tijdens haar vakantie een dubbele kuitbreuk opliep.En als Afrika experte weet zij waarover ze spreekt.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen