Een begraafplaats in Mogadishu, de hoofdstad van Somalië.
Volledig scherm
Een begraafplaats in Mogadishu, de hoofdstad van Somalië. © AP

Minstens 16 doden bij aanslag in Somalië

Bij een bomaanslag tegen een minibus zijn woensdag minstens 16 mensen om het leven gekomen. De aanslag gebeurde op een autoweg op 30 kilometer van de hoofdstad Mogadishu. Verscheidene andere personen zijn gewond geraakt, zo deelde de politie mee.

 1. Opnieuw tientallen Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook: 200 Palestijnen omgekomen op week tijd
  Play

  Opnieuw tientallen Israëli­sche luchtaan­val­len op Gazastrook: 200 Palestij­nen omgekomen op week tijd

  Het Israëlische leger heeft in de nacht van zondag op maandag opnieuw tientallen luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook. Dat hebben getuigen in de Palestijnse enclave gemeld: enkele inwoners hadden het over een ongezien harde aanval. Volgens de plaatselijke autoriteiten werden honderden gebouwen beschadigd. Sinds de start van het conflict zouden al 200 mensen zijn omgekomen.
 2. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 1. Vader wordt herenigd met zes maanden oude zoon die vanonder het puin werd gehaald na luchtaanval
  Play

  Vader wordt herenigd met zoontje dat vanonder het puin werd gehaald na luchtaan­val Gaza

  Zondag zagen we de schokkende beelden van een gewonde baby in het ziekenhuis. De zes maanden oude Omar werd vanonder het puin gehaald in Gaza na een luchtaanval in Gaza-stad. De baby was er samen met zijn moeder en vier broers en zussen het Suikerfeest gaan vieren bij familie. Bij de bombardementen kwamen de moeder en vier kinderen om het leven. Omar was de enige overlevende. Hij werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een dag later werd herenigd met zijn vader.
 1. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek

 2. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique