Minstens 132 doden nadat hangbrug instort in India: beelden tonen hoe wanhopige mensen zich vastklampen aan kabels van brug

In India zijn nu al zeker 132 doden geteld nadat zondag een hangbrug boven een rivier in de staat Gujarat is ingestort. Dat heeft een politieverantwoordelijke gezegd aan diverse media, waaronder The Times of India. Onder de doden is een nog onbekend aantal kinderen. Zij hebben momenteel schoolvakantie vanwege het lichtfestival Diwali, en de brug is een toeristische attractie.

  1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
    TV

    “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

    Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”