Sinds 5 november zijn in Beni en zijn omgeving, in Noord-Kivu, volgens waarnemers in totaal al negentig burgers gedood.
Volledig scherm
Sinds 5 november zijn in Beni en zijn omgeving, in Noord-Kivu, volgens waarnemers in totaal al negentig burgers gedood. © AP

Minstens 13 doden bij nieuwe massamoord in Congo

Bij een nieuwe massamoord in Beni, in het oosten van Congo, zijn zeker dertien burgers om het leven gekomen. Dat melden de Verenigde Naties en een lokale verantwoordelijke. Waarschijnlijk is de Oegandese rebellengroep ADF verantwoordelijk.

0 reacties

 1. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Minstens tien doden en dertig gewonden bij Russische raketaanval op militaire basis in Dnipro

  LIVE. Minstens tien doden en dertig gewonden bij Russische raketaan­val op militaire basis in Dnipro

  De Verenigde Staten bereiden zich naar verluidt voor om geavanceerde langeafstandsraketten naar Oekraïne te sturen. In bepaalde kringen bestaat de vrees echter dat de raketten ingezet zouden worden om Russische doelwitten aan te vallen en zo te leiden naar verdere escalatie van het conflict. Verder heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky Rusland ervan beschuldigd een “genocide” uit te voeren in Donbas, in het oosten van het land. In diezelfde regio staat het Oekraïense leger zwaar onder druk, aldus de militaire staf van dat land. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
 2. Je kids plezieren met een springkasteel? Zoveel kost dat aan elektriciteit
  Mijnenergie

  Je kids plezieren met een springkas­teel? Zoveel kost dat aan elektrici­teit

  Nu de terrassen weer volstromen en de geur van barbecue je op gezette tijden in de neus dringt, maken ook de springkastelen hun comeback in het straatbeeld en in privétuinen. De vele communie- en lentefeesten doen daar nog een schepje bovenop. Je kinderen zullen in de wolken zijn als ze zich een dagje mogen uitleven op een springkasteel, maar word jij ook blij van de energierekening achteraf? Mijnenergie.be gaat na welke prijs je betaalt om de kids een dag te laten springen in eigen tuin.