De auto die het doelwit was van de Amerikaanse droneaanval.
Volledig scherm
De auto die het doelwit was van de Amerikaanse droneaanval. © AP

Minstens 10 burgers gedood bij Amerikaanse droneaanval op Kaboel

UPDATEHet Amerikaanse leger onderzoekt of er burgerslachtoffers zijn gevallen bij de droneaanval die het zondag in de Afghaanse hoofdstad Kaboel heeft uitgevoerd. Volgens de Afghaanse zender ToloNews zijn minstens tien burgers het voorbije weekend omgekomen door de Amerikaanse luchtaanval. Daar zouden zeker zes kinderen bijzitten. De taliban veroordelen het Amerikaanse optreden: de nieuwe machthebbers zijn ontstemd dat ze vooraf geen waarschuwing kregen.

  1. Ook in Zwitserland eerste mogelijke geval van omikronvariant ontdekt - Ursula von der Leyen: "Race tegen de klok tegen omikronvariant”
    40

    Ook in Zwitser­land eerste mogelijke geval van omikronva­ri­ant ontdekt - Ursula von der Leyen: "Race tegen de klok tegen omikronva­ri­ant”

    De wereld maakt zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook in ons land werd aangetroffen. Die variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers al verstrengd. De ontwikkelingen van zondag 28 november helees je hier in ons liveblog.