AFP
Volledig scherm
© AFP

Minneapolis keurt "nieuw politiemodel" goed, na plan om politie in huidige vorm te ontbinden

De gemeenteraad van Minneapolis heeft vrijdag de transformatie van de politie goedgekeurd, om een "nieuw model" van openbare veiligheid te creëren. De maatregel volgt op de dood eind mei van George Floyd tijdens een hardhandige arrestatie door de politie in de Amerikaanse stad.

4 reacties

 • ivan de ridder

  10 maanden geleden
  kurt Degryse, wat kan je doen? Gewapend binnenvallen en gezien praktisch iedereen in de VS tot op de tanden bewapend is, een oorlog starten waarbij gegarandeerd ook nog eens onschuldige omstaanders/bewoners het loodje zullen neerleggen? Dergelijk 'beleg' kun je niet lang volhouden want mensen moeten kunnen eten, hebben verzorging nodig en water/warmte/elektriciteit. Dus ik vrees dat de enige optie is om te berusten en onderhandelen.
 • kurt Degryse

  10 maanden geleden
  Waarom geen vermelding dat momenteel een deel van Seattle is overgenomen door anarchisten? Kennelijk heeft iemand daar zichzelf benoemd rot leider en is de politie daar niet meer welkom en wordt iedereen gecontroleerd die binnen wil komen. En de overheid faalt weeral in zijn rol als ordehandhaver.
 • Jonathan Wouters

  10 maanden geleden
  Mooie testcase. Verzwak de politie in een gebied dat geteisterd word door criminaliteit. Jammer voor de rechtgeaarde mensen die er wonen. Hun volgende stem zal Republikeins zijn.
 • raymonda dewulf

  10 maanden geleden
  Eigenlijk zouden alle politieagenten overal ter wereld eens voor 14 dagen hun werk moeten laten liggen en staken, dan zal iedereen eens zien wat agenten eigenlijk doen, als er anarchie heerst.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt