Italiaans minister Roberto Cingolani.
Volledig scherm
Italiaans minister Roberto Cingolani. © AFP

Ministers G20-landen bereiken geen akkoord over klimaat

De ministers van Energie en Milieu van de G20-landen zijn het vrijdag op een bijeenkomst in Napels niet eens geworden over ambitieuze klimaatdoelstellingen. De voorzittende Italiaanse minister Roberto Cingolani zei dat de landen er niet uitkwamen toen het over de toezeggingen voor klimaatverbetering ging.

6 reacties

 • Pierre Vaneylen

  1 jaar geleden
  Ben bijna zeker dat we een boerenopstand mogen verwachten met doden. Terwijl men in Brazilië massaal het oerwoud afbrandt voor landbouw- die naar West- Europa wordt geëxporteerd- gaat men hier de boeren wurgen, niettegenstaande dat ze hier 100x milieuvriendelijker aan landbouw doen dan in de rest van de wereld!
 • Hugo hofmans

  1 jaar geleden
  Voorspelbaar, maar zoals Wim zegt, Europa zal wel met van alles en nog wat op de proppen komen én het gaat ons allen veel kosten. Dat is dat sociaal Europa waar ze graag over spreken. En China ligt weer dwars, hoe kan het anders. Dat ze China maar eens goed aanpakken, redenen te over op dit moment zou ik denken !
 • wim helsen

  1 jaar geleden
  Je weet nu al hoe het gaat aflopen. Veel geld bij de burgers ophalen in de vorm van belastingen, taksen, ... en dan niks mee te doen. Het gaat weer verdwijnen in sommige zakken
 • Nadine Abe

  1 jaar geleden
  Zij kunnen geen akkoord bekomen omdat grootte landen meer vervuilend zijn dan kleinere , omdat er nog steeds steenkool opgegraven wordt en dat er nog veel landen zijn waar men hout gebruikt om te verwarmen , ook de grootte ontbossing die er nog gebeurd . En het grootste probleem overbevolking .
 • marc Deglin

  1 jaar geleden
  china mag tot 2060 ongelimiteerd co2 blijven uitstoten. het is dus normaal dat die tegen het klimaat zijn.