Minister van Defensie Ludivine Dedonder ontmoette een regiment van 200 soldaten.
Volledig scherm
Minister van Defensie Ludivine Dedonder ontmoette een regiment van 200 soldaten. © BELGA

Minister van Defensie Dedonder bezoekt voor het eerst militairen in het buitenland

Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) is woensdag naar Litouwen gereisd voor haar eerste bezoek aan Belgische militairen in het buitenland. In de Baltische staat ontmoette Dedonder een detachement van zo'n 200 soldaten die er deelnemen aan een NAVO-operatie om de oostflank van de alliantie te versterken.

13 reacties

 • Vaneylen Pierre

  1 maand geleden
  en in quarantaine bij terugkeer?
 • Tobias Vermeeren

  1 maand geleden
  Tiens, nu het een vrouw is, komt er plots commentaar op het feit dat ze niets van Defensie zou kennen? En de voorgaande ministers dan? Gelukkig voor de militairen dat er weer eens een PS-minister aan het hoofd is gekomen, na Flahaut werd het personeel eerder als noodzakelijk kwaad gezien en is het statuut er enkel maar op achteruit gegaan.
 • José Lippens

  1 maand geleden
  Zij mag wel zeggen waar de soldaatjes zitten. Alles voor een reisje in coronztijd en reclame voor haar persoontje.
 • paul van gele

  1 maand geleden
  Is dat verantwoordelijk in corona tijden ? We willen koploper zijn voor het milieu is dat verantwoordelijk ? En dan vraag ik mij toch af is het verantwoordelijk dat zij Minister van Defensie is ? Ken ze wel het verschil tussen een militair en de chiro ? Ik vraag mij af wie haar daarvoor heeft aangesteld voor dat postje.
 • karel daneeels

  1 maand geleden
  lekker uitstapje gedaan in corona tijden
 1. Italië in shock: man schiet spelende broertjes (3 en 8) op straat dood: “Ze stierven in armen van hun vader”

  Italië in shock: man schiet spelende broertjes (3 en 8) op straat dood: “Ze stierven in armen van hun vader”

  De Italiaanse stad Ardea, in de buurt van Rome, is zondagochtend opgeschrikt door een gruwelijk drama. Een 35-jarige man schoot daar in een park twee spelende broertjes van 3 en 8 jaar dood. De kinderen stierven in de armen van hun vader, met wie de schutter mogelijk een conflict zou hebben. Dat wordt door de Italiaanse politie onderzocht. Ook een 84-jarige voorbijganger werd na het drama zonder enige aanleiding doodgeschoten.