Armin Laschet, minister-president van Noordrijn-Westfalen
Volledig scherm
Armin Laschet, minister-president van Noordrijn-Westfalen © EPA

Minister-presidenten Duitse deelstaten verdedigen versoepelingen coronamaatregelen

Een aantal minister-presidenten van Duitse deelstaten hebben vandaag de plannen om de coronamaatregelen te versoepelen verdedigd. Duits bondskanselier Angela Merkel nam de versoepelingen zondag nog op de korrel en voegde eraan toe dat het federale niveau zich genoodzaakt zou kunnen zien om hen te overrulen.

  1. CIA: “Achter meeste gevallen van Havanasyndroom zit waarschijnlijk geen buitenlandse macht”

    CIA: “Achter meeste gevallen van Havanasyn­droom zit waarschijn­lijk geen buitenland­se macht”

    De meeste gevallen van het mysterieuze Havanasyndroom hebben een omgevings- of medische oorzaak. Dat is de tussentijdse conclusie van een onderzoek van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. De Verenigde Staten blijven wel een twintigtal onverklaarbare voorvallen onderzoeken. Tot nu toe werden Rusland, China en Cuba vanuit bepaalde hoek met de vinger gewezen als mogelijke buitenlandse mogendheden achter wat een bewuste aanval tegen Amerikaanse diplomaten zou kunnen zijn.
  2. Spanje vraagt toeristen uit hoogrisicolanden bijkomend negatieve coronatest voor te leggen bovenop vaccinatie- of herstelcertificaat

    Spanje vraagt toeristen uit hoogrisico­lan­den bijkomend negatieve coronatest voor te leggen bovenop vaccinatie of herstelcer­ti­fi­caat

    Personen die van een hoogrisicoland naar Spanje reizen, moeten bovenop hun vaccinatie- of herstelcertificaat in het bezit zijn van een negatieve coronatest. Zo staat te lezen op de website van het Spaanse ministerie van Volksgezondheid. België wordt, net als de rest van de Europese Unie, voorlopig aangeduid als risicoland, niet als hoogrisicoland.