Bernie Sanders kreeg niet voldoende steun voor zijn voorstel.
Volledig scherm
Bernie Sanders kreeg niet voldoende steun voor zijn voorstel. © AFP

Minimumloon 15 dollar sneuvelt in Amerikaanse Senaat: ook 8 Democraten stemmen tegen

Een voorstel van de linkse senator Bernie Sanders om het minimumloon in de Verenigde Staten te verhogen naar 15 dollar (12,60 euro) per uur heeft het mede door acht Democratische senatoren niet gehaald in de Senaat.

21 reacties

 • Jean West

  1 maand geleden
  Als men in de horeca werkt en zijn werk goed doet komt daar een pak bij van tips die automatisch bij de rekening komen.
 • Filip Vanlaeken

  1 maand geleden
  In amerika is er nog wat industrie en productie. Ondanks het lage minimumloon hebben vakbonden hier en daar hogere afgedwongen, dan verdwijnen de jobs steevast naar Mexico of elders. Gelukkig ligt de VS redelijk geisoleerd. Ze moeten hier eens komen naar het drama van hoge loonkost. Amper nog werkgelegenheid, zeker noet voor arbeiders, jarenlang sluiting van grote fabrieken.
 • Abraham Lepelaar

  1 maand geleden
  Knap van degenen die niet akkoord waren om het minimum loon te verhogen. Ik hoop dat ze ook eens minstens 1 MND gaan werken aan dat loon nog beter dat ze de rest van het jaar aan dat lage loon betaald worden. Wat een uitbuiters
 • Marie Vanakker

  1 maand geleden
  lisette brees en als ze er eentje zetten met een bankrekening van 10 dollar is het voor jullie een communist. Het zal ook nooit goed zijn he? Het gaat er niet om wat hij heeft, het gaat erom wat hij probeert te doen. In tegenstelling tot Trump die "miljarden" bezit en de rijken nog wat rijker maakte. Toen was jij wel erg stil zeker ?
 • Hans Mannaerts

  1 maand geleden
  Wetgeving over minimumloon heeft niets te zoeken in de financieringswet voor covid steunmaatregelen. Dat dit is afgekeurd is dan ook niet vreemd. Behandel het goed met de nodige debatten ipv het er snel door te jagen.
 1. PORTRET. Prins Philip, de man die nooit leerde wat liefde was
  PREMIUM
  Royalty

  PORTRET. Prins Philip, de man die nooit leerde wat liefde was

  Prins Philip, de man van Koningin Elizabeth II van Engeland, de vader van prins Charles, de grootvader van William en Harry, is net geen honderd jaar geworden. Hij was één van de laatste mohikanen, een aristocraat die aan alle verwachtingen van vervlogen tijden voldeed. Oorlogsveteraan, atleet, kunstschilder, polyglot, piloot, jager, ladies man, koele echtgenoot, strenge vader, Philip was het allemaal. Op één punt week hij af: hij bracht zijn leven door in de schaduw van een vrouw.
 1. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief

 2. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len