Archieffoto uit Calais.
Volledig scherm
Archieffoto uit Calais. © REUTERS

Minderjarige migranten gegrepen door trein in Calais: één dode en drie gewonden

In het Noord-Franse Calais is een regionale trein ingereden op een groep migranten die zich op de sporen bevonden. Er vielen één dode en drie gewonden, aldus zender France bleu. Er zouden zich zowat vijftig mensen op de sporen hebben bevonden.

 1. RECONSTRUCTIE. De lange autorit van Dave De Kock, voor hij kleuter Dean dumpte tussen de rotsblokken in zee
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. De lange autorit van Dave De Kock, voor hij kleuter Dean dumpte tussen de rotsblok­ken in zee

  Op het moment dat de mama van Dean Verberckmoes zondag de politie inschakelde omdat haar zoontje was gekidnapt, was de kleuter van 4 al dood. Dave De Kock dumpte het lichaam van de jongen een dag eerder op het eiland Neeltje Jans. Speurders doen nu een oproep naar camerabeelden van de route die De Kock de uren daarvoor aflegde in Nederland, in de hoop dat Dean daarop te zien is. Want niémand lijkt Dean nog levend te hebben gezien in Nederland, want de denkpiste dat de jongen al in België om het leven is gebracht, steeds aannemelijker maakt.
 1. LIVE. Boostercampagne in Nederland stokt - Piloot keert vliegtuig om vanwege passagier die weigert mondmasker te dragen

  LIVE. Boostercam­pag­ne in Nederland stokt - Piloot keert vliegtuig om vanwege passagier die weigert mondmasker te dragen

  Vandaag wordt er een nieuw Overlegcomité georganiseerd, waarin de regeringen zich over de invoering van de langverwachte coronabarometer zullen buigen. Dat instrument moet op basis van parameters en kleurcodes meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. Intussen gaan de coronacijfers allemaal de hoogte in, behalve het aantal patiënten op intensieve zorg. Maandag werd een recordaantal van (voorlopig) 60.419 nieuwe gevallen geregistreerd. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.