David Bennett (66) kreeg in 1972 als zeventienjarige levenslang voor moord. Als minderjarige kwam hij in Michigan niet in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Foto uit 2018.
Volledig scherm
David Bennett (66) kreeg in 1972 als zeventienjarige levenslang voor moord. Als minderjarige kwam hij in Michigan niet in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Foto uit 2018. © AP

Minderjarige kreeg in 1972 levenslang voor moord, nu komt hij mogelijk vrij

MICHIGANNa bijna 50 jaar in de gevangenis, mag een Amerikaanse gedetineerde mogelijk dromen van een vrijlating. David Bennett (66) kreeg als minderjarige een levenslange celstraf na te zijn veroordeeld voor moord. In Michigan betekende 'levenslang’ in 1972 écht levenslang, zonder kans op vervroegde vrijlating. De wetgeving gold ook voor minderjarigen.

4 reacties

 • wim CLAES

  2 jaar geleden
  Trump had al een executive order uitgevaardigd waardoor duizenden zijn vrijgekomen omdat hun kans op beroep mogelijk werd. Een groot gedeelte van de 2.5 milj gevangenen zit vast door de strike 3 regel waardoor je levenslang krijgt. Een wet waar Biden aan meewerkte. Hopelijk vernietigt hij deze ook niet.
 • George Verbeek

  2 jaar geleden
  Heeft er iemand gevraagd aan de man of hij nog wel vrij wilt komen? Heeft nooit een ander leven gekend. Kan die functioneren? En wilt die dat wel?
 • Maarten Nijs

  2 jaar geleden
  Als dat hier bij ons in België was , liep die man al terug vrij rond in 1979
 • Wendy Vandereyken

  2 jaar geleden
  Hij gaat verschieten wanneer hij vrijkomt als hij merkt wat er in 50 jaar allemaal veranderd is in de samenleving.
 1. Zelensky begeeft zich met bezoek aan Brussel in het hol van de leeuw: hoe veilig zal zijn komst verlopen?
  PREMIUM

  Zelensky begeeft zich met bezoek aan Brussel in het hol van de leeuw: hoe veilig zal zijn komst verlopen?

  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky komt donderdag naar ons land en dat zet de zenuwen op scherp. Een staatshoofd met veiligheidsrisico hors catégorie in Brussel, waar de aanwezigheid van Russische spionnen gekend is: logisch dat over de maatregelen de lippen stijf op elkaar worden gehouden. Hoe zijn komst er kán uitzien? In december bracht Zelensky een bezoek aan de VS. En dat ging toen alvast gepaard met bovenmatige voorzichtigheid.
 1. Verdachte geïdentificeerd in verdwijningszaak Franse Héléna (21): “Hij gaf toe dat hij iets stoms had gedaan”
  Update

  Verdachte geïdentifi­ceerd in verdwij­nings­zaak Franse Héléna (21): “Hij gaf toe dat hij iets stoms had gedaan”

  De Franse politie heeft een verdachte op het oog in de verdwijningszaak rond de 21-jarige Héléna Cluyou. De jonge vrouw raakte meer dan een week geleden vermist na een avondje uit in de stad Brest, in het noordwesten van Frankrijk. Volgens de onderzoekers is het mogelijk dat ze door een auto werd aangereden en dat de bestuurder haar lichaam nadien heeft verstopt. De 36-jarige verdachte zou hebben toegegeven dat hij “een stomme fout had gemaakt”.