De slogan van de ChristenUnie in Zwolle: 'Bedankt dat je naar me omcake'.
Volledig scherm
De slogan van de ChristenUnie in Zwolle: 'Bedankt dat je naar me omcake'. © ChristenUnie Zwolle

'Minder belasting, meer bitterballen!' en 'Bedankt dat je naar me omcake': dit zijn de slechtste Nederlandse verkiezingsslogans

Lokale verkiezingen, ze staan elke keer weer garant voor een paar tenenkrullende slogans. Zo ook bij onze noorderburen, die woensdag naar de stembus trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen. De website slechtseslogans.nl organiseert nu een wedstrijd om de 'winnaar' te bepalen. En toegegeven, er zitten pareltjes bij.

0 reacties

 1. Ex-gevangene over de gruwel in Russische cel: “De muren hangen er vol bloed en uitwerpselen”
  Play

  Ex-gevangene over de gruwel in Russische cel: “De muren hangen er vol bloed en uitwerpse­len”

  Amerikaans ex-marinier Trevor Reed (30) werd in 2019 opgepakt door de Russische autoriteiten toen hij er op reis was met zijn vriendin. Hij had zogezegd enkele agenten aangevallen, maar dat werd nooit bewezen. Reed zat bijna drie jaar in de Russische gevangenis waar het leven een echte hel was. “Er hangt overal bloed aan de muur van gevangenen die zichzelf het leven hebben ontnomen of anderen probeerden te vermoorden.”
 2. De hallucinante cijfers over de voedselcatastrofe die dreigt
  Play
  165

  De hallucinan­te cijfers over de voedselca­ta­stro­fe die dreigt

  De Russische invasie van Oekraïne drijft niet alleen de prijzen op, maar dreigt ook een wereldwijde voedselcrisis te veroorzaken. De oorlog gijzelt een voedselketen - die al stevig onder druk stond door stijgende energiekosten en klimaatverandering - waardoor een ‘orkaan van honger’ opdoemt. De cijfers van de komende voedselcatastrofe, zoals opgelijst door het Britse magazine ‘The Economist’, laten niets aan de verbeelding over.