-
Volledig scherm
- © Lorna Jane

Miljoenenboete voor sportmerk na bewering dat hun kleding beschermt tegen coronavirus

Kledingketen Lorna Jane moet een boete van vijf miljoen Australische dollar betalen (3,1 miljoen euro) voor de bewering dat hun kleding een Covid-19-besmetting kan voorkomen. “Potentieel gevaarlijk en roofzuchtig”, oordeelde de rechter in Sydney.

5 reacties

 • Farid Azuzzi

  1 jaar geleden
  graag ook een miljoenenboete voor parlementsleden die verkondigden dat na de vaccinatie de poorten van de vrijheid gingen opengaan ...
 • pipo de clown

  1 jaar geleden
  Begin dan ook eens met zware boetes aan media, politiek, medici e.d. voor misleidende en foutieve informatie en cijfers over corona. Maar helaas, deze opmerking zal men niet plaatsen.
 • johanneke li

  1 jaar geleden
  volgens mij is er hier sprake van een dubbele misleiding; enerzijds het bedrijf dat het materieel maakt en dan het bedrijf dat de afgewerkte producten verkoopt! dat die gebruikte stoffen anti-bacterieel werken is mogelijk, maar een broek/topje zal je niet beschermen tegen virussen die je via mond en neus binnenkrijgt! bij sportkledij bedoelt men hiermee dat het vooral beschermt tegen de vorming van bacterieen op zweet-gevoelige plekken (oa onder de oksels en andere plaatsen waar de kleding zit)
 • Nico Herbots

  1 jaar geleden
  Akkoord dat dergelijke misleiding absoluut niet door de beugel kan. Maar anderzijds, als consument draag je zelf ook verantwoordelijkheid. Sommige mensen geloven alles. Op sociale media zie je ze ook, de hordes oerlompe figuren van wie ik me afvraag hoe ze in godsnaam elke dag opnieuw kunnen overleven.
 • Guido Claesen

  1 jaar geleden
  Tja en dan te bedenken dat er mensen zijn die zoiets geloven. Hoe achterlijk kunt ge zijn en dat soort mensen is dan eerder genegen om te beweren dat mondmaskers en vaccinatie niet helpt.
 1. Ook dit jaar lanceert Google geen Pixel-smartphones in ons land, maar: “Belgen, jullie hoeven niet zo lang meer te wachten”
  5

  Ook dit jaar lanceert Google geen Pixel-smartpho­nes in ons land, maar: “Belgen, jullie hoeven niet zo lang meer te wachten”

  Techreus Google heeft donderdagavond haar nieuwste telefoons voorgesteld. Hoewel de Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro na jaren afwezigheid officieel in Nederland te koop zullen zijn, ontbreekt een Belgische lancering voor de twaalfde keer op rij. Al is er licht aan het einde van de lange tunnel. “Ik kan zeggen aan Belgen dat jullie niet zo lang meer hoeven te wachten”, zei een Google-topman namelijk aan ‘Algemeen Dagblad’. En bovendien lijkt er een mogelijkheid te zijn om als Belg tóch een Pixel in huis te halen.