-
Volledig scherm
- © Lorna Jane

Miljoenenboete voor sportmerk na bewering dat hun kleding beschermt tegen coronavirus

Kledingketen Lorna Jane moet een boete van vijf miljoen Australische dollar betalen (3,1 miljoen euro) voor de bewering dat hun kleding een Covid-19-besmetting kan voorkomen. “Potentieel gevaarlijk en roofzuchtig”, oordeelde de rechter in Sydney.

5 reacties

 • Farid Azuzzi

  2 maanden geleden
  graag ook een miljoenenboete voor parlementsleden die verkondigden dat na de vaccinatie de poorten van de vrijheid gingen opengaan ...
 • ingrid grieten

  2 maanden geleden
  Begin dan ook eens met zware boetes aan media, politiek, medici e.d. voor misleidende en foutieve informatie en cijfers over corona. Maar helaas, deze opmerking zal men niet plaatsen.
 • johanneke li

  2 maanden geleden
  volgens mij is er hier sprake van een dubbele misleiding; enerzijds het bedrijf dat het materieel maakt en dan het bedrijf dat de afgewerkte producten verkoopt! dat die gebruikte stoffen anti-bacterieel werken is mogelijk, maar een broek/topje zal je niet beschermen tegen virussen die je via mond en neus binnenkrijgt! bij sportkledij bedoelt men hiermee dat het vooral beschermt tegen de vorming van bacterieen op zweet-gevoelige plekken (oa onder de oksels en andere plaatsen waar de kleding zit)
 • Patrick Kelchtermans

  2 maanden geleden
  Akkoord dat dergelijke misleiding absoluut niet door de beugel kan. Maar anderzijds, als consument draag je zelf ook verantwoordelijkheid. Sommige mensen geloven alles. Op sociale media zie je ze ook, de hordes oerlompe figuren van wie ik me afvraag hoe ze in godsnaam elke dag opnieuw kunnen overleven.
 • Guido Claesen

  2 maanden geleden
  Tja en dan te bedenken dat er mensen zijn die zoiets geloven. Hoe achterlijk kunt ge zijn en dat soort mensen is dan eerder genegen om te beweren dat mondmaskers en vaccinatie niet helpt.
 1. De Croo overlegt in New York met Microsoft-topman over dichten digitale kloof

  De Croo overlegt in New York met Microsoft-top­man over dichten digitale kloof

  Premier Alexander De Croo heeft gisternamiddag in New York, in de marge van de Algemene Vergadering van de VN, een onderhoud gehad met Microsoft-voorzitter Brad Smith. Twee thema's domineerden het gesprek: het dichten van de digitale kloof en cyberveiligheid. VN-secretaris-generaal Antonio Guterres stelde Smith vorige week aan als ambassadeur voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's). Ook koningin Mathilde is SDG-ambassadeur.