AP
Volledig scherm
© AP

Miljoenen Texanen getroffen door extreem winterweer: Biden roept noodtoestand uit

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de noodtoestand afgekondigd voor de staat Texas. Zo komen er meer federale fondsen vrij voor miljoenen inwoners die getroffen zijn door het extreme winterweer.

23 reacties

 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  @ Wim Claes: 'Texas ligt op dezelfde hoogte als Marokko of Egypte', zeg je. Allemaal goed, maar dat wil niet zeggen dat het er even warm is. Spanje ligt op dezelfde hoogte (in graden dan) als Nepal. En het is er niet even warm me dunkt.
 • Marie Vanakker

  2 maanden geleden
  Boone Patrick misschien toch wat meer echt nieuws lezen Patrick. Want wat Guido schrijft is helaas voor de Texanen compleet waar. De republikeinen proberen het daar op de Democraten en hun windmolens te steken. Het is nog het enige dat ze kunnen bij de GOP want regeren en verantwoordelijkheid nemen is er bij die mannen al lang niet meer bij. Populisme ten top en dat heeft nog nooit veel oplossingen en eenheid gebracht.
 • Jeroen Beckers

  2 maanden geleden
  Boone Patrick, Guido Bervoets schrijft niets dat niet klopt. Cruz vluchtte snel weg in plaats van leiderschap te tonen. De republikeinen in Texas zien nu de gevolgen van hun desastreuze beleid maar dragen naar trouwe gewoonte geen verantwoordelijkheid.
 • wim CLAES

  2 maanden geleden
  Texas ligt op dezelfde hoogte als Marokko of Egypte maw zelfs in de winter is het daar warm.dit heeft niks met politici te maken,maar met falende techniek.ze gingen vergroenen. Tgv de plaats bevroren de windmolens(geen aangepaste smering koud weer) en waren de zonnepanelen bedekt.geen enkel huis is geïsoleerd zoals het hoort.houtvuren mag niet meer tgv de opwarming.volgens NASA gaat dit de volgende 30 jaar regelmatig gebeuren tgv de zonneactiviteit die op haar laagste punt sinds jaren staat.
 • Gert Veer

  2 maanden geleden
  Diegenen die beweren dat wij hier goed voorzien zijn, zijn de afschakelplannen al vergeten zeker? België is door decennialange besluiteloosheid nog altijd een zwalpend schip als het op energievoorziening aankomt en door kerncentrales door gascentrales te vervangen ("dankzij" de groene extremisten) zal dat er zeker niet beter op worden!
 1. Ook België schort vaccinaties met vaccin Johnson & Johnson tijdelijk op: “Geen significante impact”
  Play
  56

  Ook België schort vaccina­ties met vaccin Johnson & Johnson tijdelijk op: “Geen significan­te impact”

  België schort de geplande vaccinaties met het Janssen-vaccin van Johnson & Johnson voorlopig op, tot er meer duidelijkheid is over de mogelijke bijwerkingen van het vaccin. Dat hebben de verschillende ministers van Volksgezondheid beslist op advies van de taskforce Vaccinatie, zo vernam onze redactie en is ondertussen door federaal minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) bevestigd. De eerste dosissen zouden normaal vrijdag toegediend worden. Eerder had Johnson & Johnson zelf gevraagd het vaccin niet meer toe te dienen in afwachting van een oordeel van het Europese geneesmiddelenagentschap EMA.
 2. Rio de Janeiro telt al zes maanden op rij meer sterfgevallen dan geboortes
  1

  Rio de Janeiro telt al zes maanden op rij meer sterfgeval­len dan geboortes

  Rio de Janeiro, de tweede grootste stad van Brazilië qua inwonersaantal, registreerde in maart 36.437 doden. Dat is 16 procent meer dan het aantal geboortes in de miljoenenstad. Rio stelt die trieste situatie nu al voor de zesde maand op rij vast. Ook in zeker tien andere Braziliaanse steden met minstens een half miljoen inwoners stierven er vorige maand meer mensen dan dat er geboren werden. Dat heeft uiteraard te maken met Covid-19.
 1. Dat loopt mis: kitesurfer wordt van zijn kiteboard geblazen
  Play

  Dat loopt mis: kitesurfer wordt van zijn kiteboard geblazen

 2. Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval
  Play
  bizar

  Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval